Valeriu Gheorghiță: Din 15 martie, programările pentru vaccinare se fac prin lista de așteptare din platformă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiță: Din 15 martie, programările pentru vaccinare se fac prin lista de așteptare din platformă

Sănătate 02 Martie 2021 / 18:45 832 accesări

Începând din data de 15 martie, programările pentru vaccinare se vor face direct din lista de așteptare disponibilă în platforma de înscrieri, a anunțat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Pentru fiecare centru de vaccinare va fi disponibilă o listă de așteptare.

"Modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră și își creează un cont, va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de așteptare. Persoana respectivă, respectând aceeași modalitate, selectând categoria din care face parte, va trece în această listă de așteptare.

Ne menținem acelaşi obiectiv de a începe din luna aprilie etapa a treia a campaniei de vaccinare adresată populației generale, însă programările se vor putea face începând cu data de 15 martie, pe lista de așteptare din platforma online de programări. Prioritate vor avea în continuare persoanele vârstnice, vulnerabile - 75% și angajații din domeniile esențiale - 25%. Această listă de așteptare va ușura foarte mult procesul de programare efectivă şi va permite o gestionare mult mai eficientă a numărului de persoane programate în raport cu dozele disponibile.

De asemenea, din a doua jumătate a lunii martie vom mai deschide aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare", a explicat Valeriu Gheorghiță.

Peste 1,1 milioane de doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în România în luna martie, peste 268.000 de doze de vaccin Moderna și peste 1,25 de milioane de doze de vaccin Astra Zeneca, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.



Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2507 secunde