Veneţia, acoperită de al doilea val de inundaţii din ultimele zile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veneţia, acoperită de al doilea val de inundaţii din ultimele zile
Externe 15 Noiembrie 2019 / 15:05 534 accesări 0 comentarii

Veneţia a fost inundată vineri pentru a doua oară în ultimele zile, apa atingând din nou niveluri record după ce în urmă cu trei zile oraşul a experimentat cele mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani.

Nivelul apei este preconizat să ajungă până la 160 de centimetri, adică mult peste limitele normale.

Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a declarat că a fost obligat să ceară poliţiei să închidă celebra piaţă San Marco, unde apa a trecut vineri dimineaţă peste nivelul genunchilor. Muncitorii au început să îndepărteze apa de pe principalele rampe folosite de către oameni pentru a traversa piaţa fără a se uda.

Oraşul a fost inundat vineri pentru a doua oară în numai o săptămână, marţi apele atingând niveluri record, respectiv 187 centimetri peste nivelul mării, determinând Guvernul italian să declare stare de urgenţă. De asemenea, tot marţi, Guvernul a aprobat un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru repararea celor mai urgente distrugeri.

Primarul Veneţiei a declarat că estimările pagubelor produse de inundaţii sunt de sute de milioane de euro şi a dat vina pe schimbările climatice pentru ”situaţia dramatică” în care a ajuns oraşul istoric, cerând urgentarea proiectului Moses pentru apărarea împotriva inundaţiilor.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1688 secunde