Vești bune pentru angajați! Ar putea crește valoarea tichetului de masă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Creștere de până la 20 de lei Vești bune pentru angajați! Ar putea crește valoarea tichetului de masă
Social 11 Aprilie 2019 / 15:50 2216 accesări 2 comentarii

Valoarea tichetului de masă este, în România, printre cele mai mici din Europa. Dacă în România valoarea este aproximativ 3,21 euro, în Spania este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franţa este 11,04 euro, în Grecia este de 6 euro, iar în Portugalia este de 7,63 euro. Iniţiatorii arată că folosirea tichetelor de masă la o valoare nominală mai ridicată va creşte puterea de cumpărare a beneficiarilor şi va duce la dezvoltarea serviciilor de catering.

O propunere legislativă privind majorarea valorii nominale maxime a tichetului de masă de la 15 la 20 de lei a fost depusă la Parlament de mai mulţi deputaţi PSD. Proiectul modifică Legea nr.165/2018 în sensul actualizării valorii nominale a tichetului de masă la 20 de lei. "Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare în data de 1 a lunii următoare celei în care legea se publică în Monitorul Oficial", prevede textul iniţiativei legislative semnate de deputaţii PSD Valeriu Steriu, Liviu-Ioan Balint, Dumitru Gherman, Violeta Răduş şi Ioan Terea. Conform iniţiatorilor, "valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) şi nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei". "Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziţionarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate comună a statului, precum şi a angajatorului, pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru. Valoarea tichetului de masă este printre cele mai mici din Europa. Dacă în România valoarea este aproximativ 3,21 euro, în Spania este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franţa este 11,04 euro, în Grecia este de 6 euro, iar în Portugalia este de 7,63 euro", susţin iniţiatorii, potrivit Agerpres.

IMPLEMENTAREA UNEI FACILITĂȚI FISCALE BENEFICE

În opinia inițiatorilor proiectului, "crescând valoarea nominală a tichetelor de masă la nivel corespunzător, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor, diminuându-se economia subterană". Aceştia mai spun că pentru comercianţii de produse alimentare, restaurante, cantine, creşterea valorii nominale a tichetului de masă ar însemna creşterea cifrei de afaceri, clienţi stabili, oportunităţi de dezvoltare. Iniţiatorii mai arată că folosirea tichetelor de masă la o valoare nominală mai ridicată va creşte puterea de cumpărare a beneficiarilor şi va duce la dezvoltarea serviciilor de catering.

Peste 2.100.000 de angajaţi - aproape jumătate din populaţia angajată - beneficiază de tichete de masă. Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Loading...

2 comentarii

Dan 17:24:21 / 11 Aprilie 2019
tichete

unde draq ati vazut voi tichete de masa in Spania ca eu nu am auzit nimic

Pt animalele din Parlament 20:11:54 / 11 Aprilie 2019
Pt animalele din Parlament

Animalelor, majoritatea hotilor, pardon patronilor din Romania acorda tichete de masa la nivelul minim, de 10 lei, nu 15 lei. Chiar daca ati marit valoarea maxima, ei tot de 10 lei vor da tichetele. Pricepeti tampitilor? Tot pt animalele care urasc romanii: in noiembrie nu ati votat proiectul de lege prin care hotii, pardon patronii, ar fi fost obligati prin lege sa acorde al 13- lea salariu. Stiti ca patronii nu au marit nici cu 50 bani salariile angajatilor in ultimii 2 ani, asa cum ati marit voi salariile PUTORILOR nesimtite de la stat, adica bugetarilor? Angajatii din privat va urasc tot asa cum parlamentarii majoritari ne urasc si ei pe noi. In fiecare zi va bl....m, pardon va uram de bine pe lumea cealalta.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2043 secunde