Vești proaste pentru șoferi! Se pregătește o nouă taxă de poluare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vești proaste pentru șoferi! Se pregătește o nouă taxă de poluare!
Social 15 Februarie 2017 / 12:14 3127 accesări 0 comentarii

Vești proaste pentru șoferi! Parlamentul României pregătește, împreună cu reprezentanții transportatorilor, cei de la Autoritatea Rutieră și de la Mediu, un nou proiect pentru implementarea unei noi taxe de poluare, transmite reporterntv.ro.

O astfel de discuție are loc, astăzi, în cadrul Comisiei de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților, având în vedere că, în prezent, există numeroase proiecte de lege referitoare la taxa de înmatriculare. Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie, fapt ce reprezintă o gaură în buget. Drept urmare, parlamentarii vor să implementeze o nouă taxă de poluare.

O NOUĂ TAXĂ DE ÎNMATRICULARE

Președintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a menționat că piața auto din România ar putea consemna o scădere a vânzărilor de mașini noi, ca urmare a dispariției Timbrului de mediu.

”(...) eliminarea Timbrului de mediu, fără ca acesta să fie înlocuit de măsuri echivalente, putem considera că avem, la începutul anului 2017, o conjunctură nefavorabilă pe piața auto, ceea ce face ca acest an să fie unul de scădere, poate chiar consistentă, a vânzărilor de autoturisme. Un calcul estimativ arată că, odată cu dispariția Timbrului de mediu, vom avea un raport al vânzărilor ce 1 la 5, față de 1 la 3 (mașină nouă vândută vs mașini rulate vândute, n.r.)”, a explicat Popovici.

Reprezentanții producătorilor și importatorilor de automobile din România au afirmat că susțin introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca alternativă la eliminarea timbrului de mediu, sistem care să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât și un impozit aplicat diferențiat pentru mașinile noi și cele rulate.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.186 secunde