Vezi câte localități nu au curent electric și apă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Situația din 18 ianuarie, ora 18.00

Vezi câte localități nu au curent electric și apă!

Social 18 Ianuarie 2016 / 19:12 997 accesări

Echipa Enel în drum spre defectul dintr-o rețea ce a provocat o avarie

Echipa Enel în drum spre defectul dintr-o rețea ce a provocat o avarie

Asistați de un utilaj de deszăpezire

Asistați de un utilaj de deszăpezire

Avaria RAJA, din stațiunea Mamaia

Avaria RAJA, din stațiunea Mamaia

Consolă rupta, Rețea de medie tensiune

Consolă rupta, Rețea de medie tensiune

Echipa Enel este asistată de un utilaj de deszăpezire pentru a ajunge

Echipa Enel este asistată de un utilaj de deszăpezire pentru a ajunge

După ce viscolul s-a mai domolit în intensitate, și angajații companiilor de utilități au reușit să remedieze din avariile care au ținut mii de locuitori fără apă și energie electrică. Potrivit ultimei situații a SC RAJA SA de luni, 18 ianuarie, de la ora 18.00, echipele Enel au remediat avaria la liniile de alimentare cu tensiune de la sursa Crucea, așa că s-a reluat furnizarea apei către locuitorii din Crucea. ”La ora actuală, mai sunt afectați de lipsa apei potabile din cauza disfuncționalităților de la sistemul de alimentare cu energie consumatorii din Lipnița”, a anunțat SC RAJA SA, într-un comunicat transmis în jurul orei 18.00. Din cauza unei avarii la conducta principală de alimentare cu apă în Mamaia, abonații RAJA din zona Mamaia Nord, Hanul Piraților și Tabăra Navădari au avut, pe 18 ianuarie, timp de 3 ore presiunea scăzută, însă și aceasta a fost remediată. Enel Distribuție Dobrogea a transmis, la rândul său, că în 18 ianuarie, la ora 18.00, în județul Constanța sunt nealimentate în total 8 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 196 posturi de transformare, fiind afectate 18 localităţi (Saraiu, Stejaru, Dulgheru, Răzoare, Lipnița, Cuigiuc, Goruni, Galița, Gârlița, Esechioi, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Hațeg, Abrud, Rasova - CAP, Potârnichea, Ciobanu, Miorița), iar parțial Amzacea și Hârșova. Pentru remedierea avariei ce afectează parțial localitatea Cumpăna, s-a optat pentru o soluție de alimentare cu electricitate printr-o nouă conexiune provizorie, până la remedierea defectelor. Din cauza viscolului puternic, 8 console din rețeaua aeriană de medie tensiune au fost rupte (confecții metalice aferente susținerii izolatorilor și conductoarelor) și trebuie înlocuite complet, iar toți conductorii trebuie repoziționati sau înlocuiți pe o lungime de 1,2 km, anunța Enel.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” transmis în această dimineață, la 06.00, din punct de vedere al distribuției energiei electrice erau înregistrate avarii care au lăsat în beznă 24 de localități rurale: Peștera - parțial, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvănul Mic, Carvănul Mare, Cuigiuc, Galița, Esechioi, Corbu, Nistorești, Biruința, Ostrov, Coslugea, Saraiu, Ciobanu, Grădina, Cheia, Băltăgești, Hârșova-parțial, Miorița, Dulgheru, Almalău, Șiriu.

UPDATE 2:

Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului și căderilor masive de zăpadă, zeci de localități au stat ore întrebi în beznă, din cauza avariilor care au afactat rețeaua de alimentare cu energie electrică. În data de 19 ianuarie, la ora 10.00, situaţia se prezenta astfel: în judeţul Constanța sunt nealimentate total 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 33 posturi de transformare, fiind afectate 5 localităţi (Saraiu, Miorița, Vulturu, Cloșca, Dulgheru) iar parțial Hârșova. În continuare se lucrează la remedierea avariei ce afectează parțial localitatea Cumpăna, pentru refacerea liniei aeriene de medie tensiune ce a fost doborîtă de viscol la pământ pe o distanță de 1,2 km.

UPDATE 3:

Potrivit ENEL Distribuție Dobrogea, în data de 19 ianuarie, la ora 14.00, în județul Constanța sunt nealimentate total o linie electrică aerienă de medie tensiune și 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 15 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi - Saraiu, Cloșca. Se lucrează la remedierea avariei ce afectează parțial localitatea Cumpăna, pentru refacerea liniei aeriene de medie tensiune ce a fost doborâtă de viscol la pământ pe o distanță de 1,2 km12
Pagina a fost generata in 0.1383 secunde