Victorie revendicată de Liban asupra Daesh, în orașe din nord-est

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Victorie revendicată de Liban asupra Daesh, în orașe din nord-est
Externe 30 August 2017 / 14:36 316 accesări 0 comentarii

Libanul și-a proclamat victoria asupra grupării Statul Islamic (SI) în orașe din nord-est, la mai puțin de două săptămâni după ce armata libaneză a lansat o ofensivă pentru a-i alunga pe jihadiști din zona ce se învecinează cu Siria, informează miercuri dpa. Comandantul armatei libaneze, generalul Joseph Aoun, a anunțat miercuri 'sfârșitul operațiunii Zorii la Jouroud, care și-a atins obiectivul de a expulza Daesh și de a afla care este soarta soldaților răpiți'. Aoun a folosit acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic (SI). În 19 august, armata libaneză a anunțat începutul unei ofensive împotriva militanților SI ascunși în zonele de la periferia orașelor estice Ras Baalbeck și al-Qaa, în apropiere de frontiera siriană.

După o întrevedere cu președintele Michel Aoun, comandantul armatei i-a felicitat pe militari cu 'victoria lor împotriva terorismului' și a exprimat condoleanțe familiilor soldaților uciși.În timpul bătăliei, armata a recuperat opt trupuri neînsuflețite ce se crede că ar fi fost ale soldaților luați ostatici mai demult de SI. Guvernul va ordona efectuarea unor teste DNA pentru a le fi confirmată identitatea.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1925 secunde