Vladimir Putin, desemnat cel mai puternic om din lume

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru al treilea an consecutiv Vladimir Putin, desemnat cel mai puternic om din lume
Externe 05 Noiembrie 2015 / 14:55 362 accesări 0 comentarii

Nu mai este un secret pentru nimeni că țarul Putin are aspirații înalte nu doar la nivelul Mamei-Rusii, ci la nivel mondial. Ultimele sale decizii de a interveni militar în Siria, împotriva teroriștilor din gruparea Stat Islamic, i-au sporit cota de popularitate în rândul... supușilor săi ruși, bucurându-se de susținerea a circa 90% dintre aceștia. La rândul său, revista ”Forbes” l-a desemnat pe preşedintele rus cel mai puternic om din lume pentru al treilea an consecutiv. În clasamentul respectiv, Vladimir Putin este urmat de cancelarul german, Angela Merkel, şi de preşedintele american, Barack Obama, care coboară pe locul al treilea, anul acesta.

Clasamentul pe 2015 a fost publicat miercuri, la numai câteva săptămâni după ce Putin a sfidat încercările Occidentului de a-l izola prin sancţiuni şi a deschis un nou front în războiul sirian, trimiţând aviaţia rusă să efectueze raiduri aeriene, după care l-a primit într-o vizită pe preşedintele sirian, Bashar al-Assad. ”Putin continuă să dovedească faptul că este unul dintre puţinii oameni din lume suficient de puternici pentru a face ce vor - şi să scape”, a apreciat ”Forbes”. În clasamentul de anul acesta, cancelarul german, Angela Merkel, a urcat pe locul al doilea, după ce în 2014 s-a clasat pe locul 5. Preşedintele american, Barack Obama, a coborât pe locul al treilea, după ce anul trecut s-a clasat pe locul 2. Papa Francisc şi preşedintele chinez, Xi Jinping, ocupă următoarele poziţii, încheind astfel topul 5 al celor mai puternici oameni din lume.

Clasamentul ”Forbes” listează cei mai puternici lideri politici şi economici din lume, ţinând cont de impactul lor social, resursele financiare şi sferele de influenţă.

Citește și:

Putin vrea... pionierii lui

Rusia a testat o rachetă intercontinentală

După Siria și Irak, rușii se gândesc și la Afganistan?

Popularitatea lui Vladimir Putin a ajuns la aproximativ 90%

Vizită-surpriză a președintelui sirian la Kremlin

Ambasada Rusiei la Damasc, atacată de insurgențiPagina a fost generata in 0.1154 secunde