Vreți abonamente gratuite de la RATC? Iată ce trebuie să faceți!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Măsură Vreți abonamente gratuite de la RATC? Iată ce trebuie să faceți!
Administrație 12 Octombrie 2017 / 13:30 6075 accesări 3 comentarii

Sfârșitul de săptămână vine cu vești bune pentru pensionarii și persoanele cu dizabilități din Constanța. Beneficiarii de abonamente gratuite pe mijlloacele de transport în comun (pensionari cu pensii de până la 1.450 de lei inclusiv, persoane în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri, persoane în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri) sunt anunțați de Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) că, începând de luni, 16 octombrie, pot depune cererile pentru legitimațiile de călătorie RATC valabile pentru anul 2018. „Abonamentele gratuite se vor primi la domiciliu, prin poștă. Cererile și documentele aferente se vor preda la orice chioșc RATC de abonamente și bilete, în fiecare zi, până în 20 noiembrie 2017. Documentele necesare sunt cerere tip (poate fi procurată de la orice chioșc RATC), o copie B.I./C.I., o copie cupon de pensie, adeverință eliberată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (pentru persoanele de peste 60 de ani care nu realizează venituri)“, se arată într-un comunicat al RATC. Conducerea Regiei mai precizează că nu vor depune cerere, dar vor ridica abonamentele gratuite, elevii orfani (de la punctul de vânzare RATC Constanța - Gară), studenții orfani (de la punctul de vânzare RATC Constanța - City Mall), persoanele cu dizabilități (cu handicap grav și accentuat), asistenții personali/însoțitorii persoanelor cu handicap grav (de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța - B-dul Ferdinand nr. 97, blocul turn Gară), persoanele cu dizabilități cu grad de handicap mediu și ușor (de la punctele de vânzare RATC Constanța: Gară 40/43 și B-dul Tomis - vizavi de ANAF), deținuții politici (Legea nr. 118/1990) și persoanele strămutate (Legea nr. 189/2000) - de la punctul de vânzare RATC Constanța - Gară.

Amintim că beneficiarii de abonamente gratuite pe mijlloacele de transport în comun RATC nu mai sunt nevoiți să treacă prin proceduri greoaie și să aștepte la cozi interminabile pentru a obține abonamentele din vara acestui an. Din 30 iunie, Primăria Constanța a distribuit abonamentele gratuite direct la domiciliul beneficiarilor. Legitimațiile au fost livrate în plic, prin Poșta Română, care sunt valabile până la sfârșitul anului. Beneficiarii care nu au fost găsiți la domiciliu și-au putut ridica abonamentele de la sediul Serviciului Public de Asistență Socială, situat pe strada Unirii nr. 104 (în spatele Căminului pentru Bătrâni). Potrivit primarului Decebal Făgădău, în prezent, beneficiază de abonamente gratuite peste 30.000 de persoane. „Numărul beneficiarilor se schimbă de la lună la lună, pentru că este influențat de data nașterii”, a declarat Făgădău.

Loading...

3 comentarii

oo 14:23:50 / 12 Octombrie 2017
oo

Sa dea si pentru SOMERI inregistrati la ANOFM

adi 21:34:02 / 12 Octombrie 2017
sa va fie rusine

e normal ca un pensionar cu 1450 ron sa aiba gratuit pe RATC iar un angajat cu 1000 de ron sa nu aiba nici o reducere....sau studentii peste 26 de ani tot la fel sa nu aiba nici o reducere?

15:05:56 / 21 Octombrie 2017
Pentru adi

da boss e normal ca pesionarii voteaza psd

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2359 secunde