Vreți să salvați o viață? Veniți să donați sânge! Vezi detalii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vreți să salvați o viață? Veniți să donați sânge! Vezi detalii!

Sănătate 11 Septembrie 2018 / 10:51 1600 accesări

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Protoieria Medgidia organizează joi, 13 septembrie, între orele 08.30 și 13.30, o acțiune de donare de sânge, nevoia fiind foarte mare în această perioadă.
Cine vrea să ajute la salvarea de vieți omenești, este așteptat joi, 13 septembrie, la Protoieria Medgidia, str. Radu Negru nr. 16 (Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel ) cu un act de identitate valabil, între orele 08.30 și 13.30.
CINE POATE DONA / BENEFICII PENTRU DONATORI
”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, potrivit CRTS Constanța. Conducerea CRTS mulțumește anticipat tuturor celor care vor contribui la salvarea vieților, prin donarea de sânge. ”Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, este mesajul transmis de oficialii CRTS.12
Pagina a fost generata in 0.1487 secunde