Vulcanul Agung continuă să expulzeze cenușă. Mii de turiști, blocați în Bali

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vulcanul Agung continuă să expulzeze cenușă. Mii de turiști, blocați în Bali

Externe 30 Noiembrie 2017 / 10:20 795 accesări

Vulcanul Agung continua joi să expulzeze cenușă la o înălțime de până la 2.000 de metri deasupra craterului, în timp ce aeroportul internațional din insula Bali rămâne deocamdată operațional, relatează EFE. Sutopo Purwo Nugroho, directorul Agenției naționale de gestionare a dezastrelor (BNBP), a informat pe rețelele de socializare că alerta de erupție a vulcanului, care a crescut luni de la nivelul 3 la 4, rămâne la nivelul maxim. Nugroho a relevat că norul de cenușă a obligat autoritățile să închidă aeroportul din insula cea mai apropiată Lombok, până joi dimineața ca urmare a riscului ca cenușa să afecteze motoarele aeronavelor și să provoace un accident.

Mii de turiști au rămas blocați în Bali după închiderea luni a aeroportului internațional, Ngurah Rai, care a devenit deja operațional miercuri la prânz după ce norul de cenușă s-a îndepărtat. Peste 100.000 de pasageri au fost afectați de închiderea aeroportului și de suspendarea a aproximativ 900 de zboruri având ca destinație Bali.

Centrul național de vulcanologie menține și o zonă de securitate pe o rază de aproximativ 10 km în jurul craterului și notează că situația s-ar putea schimba în cazul unei erupții majore, sau unei intensificări a vântului care să extindă norul de cenușă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2529 secunde