Zeci de arestări în Turcia! Ce s-a întâmplat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de arestări în Turcia! Ce s-a întâmplat

Externe 19 Noiembrie 2018 / 14:47 424 accesări

Arestările, în dosarul puciului eşuat din 2016 nu s-au terminat. Noi şi noi mandate sunt emise de procurorii turci. Cea mai recentă serie a căpătat concreteţe în numeroase raiduri, derulate de autorităţile turce luni. Peste 25 de provincii şi Ankara au fost „călcate” de procurorii însoţiţi de armată, pentru a aresta nu mai puţin de 89 de persoane! Conform agenţiei Anadolu, doar în provincia nord-vestică Tekirdag, procurorii au ordonat arestarea a 50 de militari. Potrivit Anadolu, şapte membri ai forţelor aeriene, dintre care şase aflaţi în serviciu activ, au fost arestaţi în provincia Eskisehir, tot în nord-vest. În capitala Ankara, autorităţile încercau, luni, să aresteze 32 de foşti angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, dintre care 18 fuseseră deja reţinuţi de poliţie, a transmis Anadolu.

Reamintim că, la 15 iulie 2016, o facţiune a armatei turce a încercat o lovitură de stat în urma căreia au murit peste 200 de oameni şi pentru care guvernul acuză mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA. La cinci zile după eşecul puciului, autorităţile au decretat stare de urgenţă, dar cei suspectaţi de legături cu Gulen sau cu mişcarea acestuia sunt frecvent ţinta unor raiduri.

Peste 1.500 de militari, printre care 150 de generali şi amirali, au fost epuraţi din armată în urma puciului eşuat, a declarat ministrul apărării, Hulusi Akar, în parlament, la 1 noiembrie.12
Pagina a fost generata in 0.2221 secunde