Zeci de români, blocaţi mai multe ore pe aeroport în Lisabona. Din nou!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zeci de români, blocaţi mai multe ore pe aeroport în Lisabona. Din nou!
Externe 07 Septembrie 2017 / 15:08 1462 accesări 0 comentarii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că Ambasada României în Portugalia are în atenţie situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflaţi pe Aeroportul din Lisabona. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, a declarat pentru Mediafax că la ora 13.00 (ora Portugaliei) pasagerii vor pleca spre România cu o cursă specială, decizie luată în urma unor discuţii purtate între ambasadorul Ioana Bivolaru şi Ministrul Transporturilor portughez. Dintre cei 175 de pasageri ai cursei anulate, un număr de 16 au plecat deja spre România pe alte rute de zbor, restul urmând să se îmbarce în cursa specială pusă la dispoziție de compania TAP Portugal. În acelaşi timp, zeci de pasageri sunt blocaţi şi pe Otopeni, după ce cursa TAP care trebuia să decoleze de la Bucureşti la ora 07.00 în direcţia Lisabona a fost anulată. Cursa aeriană Lisabona-Bucureşti aparţinând companiei TAP Portugal urma să decoleze din capitala Portugaliei miercuri seară, în jurul orei 24.00, însă turiştilor li s-a spus că zborul va fi amânat. Ulterior, ei au aflat că zborul a fost anulat, neprimind explicaţii legate de motivele acestei situaţii. Potrivit MAE, o echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopţii, la aeroport pentru discuţii cu reprezentanţii companiei aeriene şi cu cetăţenii români. Conform informaţiilor obţinute până la acest moment, unii dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

"Reprezentanţii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative. Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, remis joi dimineaţă MEDIAFAX.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2162 secunde