Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Epilepsiei, marcată în România printr-un flashmob

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Epilepsiei, marcată în România printr-un flashmob

Administrație 01 Ianuarie 2006 / 00:00 2288 accesări

Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare va organiza, mâine, flashmob-ul "Purple Salsa", dedicat bolnavilor de epilepsie diagnosticaţi în România, pentru a marca astfel Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Epilepsiei. Flashmob-ul "Purple Salsa" este organizat pentru al doilea an consecutiv. Instructori de dans ai unei academii vor aduce alături dansatori de toate vârstele, într-o manifestare de susţinere a bolnavilor, care de obicei se simt izolaţi. "Facem acest eveniment pentru că pacienţii cu epilepsie din România au nevoie de mai multă susţinere şi de o mai bună cunoaştere a problemelor cu care se confruntă" a declarat Adela Chirică, preşedintele Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare. Aceasta a precizat că şi-ar fi dorit să sărbătorească în acest an, împreună cu celelalte familii din asociaţie, includerea pe lista medicamentelor compensate a singurului tratament dedicat Sindromului Dravet, Stiripentol.

Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Epilepsiei (26 martie) este denumită şi Purple Day. Culoarea mov a fost aleasă să reprezinte cauza bolnavilor de epilepsie pentru că este cea a lavandei - plantă asociată cu singurătatea şi izolarea. La flashmob-ul organizat pentru a marca această zi, participanţii vor împărţi baloane mov şi pliante cu informaţii despre măsurile de intervenţie în caz de crize epileptice.

La nivel mondial, epilepsia - caracterizată prin convulsii repetate - afectează peste 50 de milioane de persoane, un om din o sută suferind de această boală. De epilepsie au suferit, printre alţii, Vincent van Gogh, Ceaikovski, Iulius Cezar, Napoleon Bonaparte şi Dostoievski, însă, deşi este o boală cunoscută de multă vreme, cauzele sale nu sunt nici acum ştiute pe deplin.

În România, sunt aproximativ 200.000 de pacienţi cu epilepsie, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar medicii cred că numărul acestora ar fi mai mare, de 300.000 până la 500.000.



Ştiri recomandate

12