Acasa | Arhiva | Contact

Vineri, 13 Ianuarie 2012

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(13 Ianuarie 2012)
Duminică se dispută partidele primei etape
(5622 accesari)
Șoferiță cu 1,01 alcoolemie
(2457 accesari)
16 kilometri de drum județean modern către litoral
(2348 accesari)
Atacați în locuință de trei hoți
(2156 accesari)
ENIGMELE UNUI CAZ DE CORUPȚIE
(1655 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 
Inapoi la Social

Vineri, 13 Ianuarie 2012

Impas financiar

Directorul RATC își caută dreptatea la Casa Națională de Pensii

()

Directorul RATC își caută dreptatea la Casa Națională de Pensii Potrivit directorului RATC, Dumitru Coiciu, principalul vinovat pentru starea în care a ajuns societatea este Casa Județeană de Pensii Constanța, care refuză să deconteze legitimațiile gratuite oferite, potrivit legislației în vigoare, persoanelor strămutate și celor deportate politic
Pentru a putea supraviețui situației economice dificile cu care se confruntă Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanța, conducerea societății a trebuit să ia, în ultimii ani, o serie de măsuri de austeritate, care au afectat întregul personal al societății. Primele efecte au fost resimțite în 2010, când salariații au pierdut 15% din valoarea tichetelor de masă. În 2011, au fost făcute alte reduceri, personalul rămânând fără alți 15% din tichetele de masă și fără primele de vacanță. Nici noul an nu se anunță mai bun, salariații RATC fiind nevoiți să plece în concedii fără plată. Potrivit directorului RATC, Dumitru Coiciu, principalul vinovat pentru starea în care a ajuns societatea este Casa Județeană de Pensii (CJP) Constanța, care refuză să deconteze legitimațiile gratuite oferite, potrivit legislației în vigoare, persoanelor strămutate și celor deportate politic. În prezent, RATC are de încasat de la CJP peste 7.200.000 de lei, pentru legitimațiile emise în 2011 și pentru o parte din legitimațiile emise în 2010. Pentru deblocarea situației, directorul RATC a anunțat că se va deplasa la București, pentru a discuta cu directorul Casei Naționale de Pensii (CNP). „În condițiile în care conducerea CJP îmi spune că nu va plăti aceste sume până când nu semnez convenția impusă de CNP, deși legea nu prevede acest lucru, mă voi duce, personal, la București, să discut cu directorul Casei Naționale. Astăzi (ieri – n.r.) voi face o adresă prin care voi solicita o audiență la directorul CNP”, a declarat Coiciu. În cazul în care CJP nu își plătește datoriile către RATC, este posibil ca Regia să își închidă porțile. Reprezentanții sindicaliștilor din cadrul RATC au amenințat că, dacă situația nu se va rezolva, vor declanșa o serie de proteste, înclusiv în fața Prefecturii Constanța. Reamintim că, începând cu octombrie 2009, RATC nu a mai primit niciun ban de la CJP pentru abonamentele eliberate. Conducerea societății constănțene a acționat în judecată CJP, cerând atât plata datoriilor restante cât și respectarea convenției referitoare la plata deconturilor pentru respectivele legitimații încheiate între cele două instituții. În ianuarie 2010, Tribunalul Constanța a dat câștig de cauză RATC și a obligat CJP la plata datoriilor și respectarea convenției. Din păcate, situația s-a complicat după ce, pe 31 decembrie 2010, convenția încheiată între cele două instituții a expirat, până în prezent nefiind încheiat un nou document.
PUBLICITATE
Comentarii in legatura cu acest articol
 1. asta se stie
  de la ................... (07:36:50 13 Ianuarie 2012)

  Asta se stie, dar "conducatorii care nu stiu sa isi asculte subalternii nu stiu sa fie conducatori" Trist va chinuiti mult prea mult sa ne lamuriti ca pe banda d-voastra de circulatie e o problema, dar oare e singura?

 2. In zadar
  de la Cioara (09:02:36 13 Ianuarie 2012)

  D.le director ati menegeriat prost regia. Dati-va demisia. Cela care va veni, sigur va gasi solutii pentru rezolvarea litigiului cu casa de pensii. Nu acest bani sunt de vina pentru paguba existenta la RATC. Asteptam ca d-l PRIMAR MAZARE, daca nu are interese personale, sa ia masuri.

 3. Aceasta este Romania portocalia
  de la Gerula (12:52:36 13 Ianuarie 2012)

  In Romania lui Basescu, Udrea, Boc cetatenii, cu drepturi stabilite prin legi votate de Parlament, sunt umiliti si descurajati sa faca uz de aceste drepturi. In cazul de fata, persoanele strămutate și cele deportate politic, persoane in varsta, beneficiari ai legii, trebuie sa stea lunar la cozi imense si sa duca documente inutile (cum sunt taloanele de pensie, cerute in mod abuziv de Casa de Pensii). De fapt, este evident ca in acest caz este un conflict de interese intre doua institutii locale subordonate unor institutii superioare ierarhic, avand culori politice diferite. Si tot acest razboi politic se duce pe seama cetatenilor romani, de a caror grija pare ca nu mai poate prefectul Constantei. Rusine tuturor celor implicati in acest joc politic murdar. Intre noi fie vorba, ma tem ca cei din opozitie, odata ajunsi la putere, nu vor face altceva decat sa continue aceasta mascarada. Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate si sa fiu contrazis de realitatile viitoare.

 4. Conventie expirata!
  de la Tudor, un viitor pieton (13:23:08 13 Ianuarie 2012)

  Daca conventia intre institutii a expirat pe 31.12.2010, pe ce baza a eliberat RATC-ul abonamentele in anul 2011? Se stia ca, CJP nu platise restantele dar totusi s-a continuat sa se dea abonamente pentru ca pensionarii reprezinta "masa de manevra" a votantilor. Nu salariatii RATC au hotarat sa dea abonamentele (chiar daca legea da persoanelor acest drept) ci conducerea regiei, deci ea trebuie sanctionata, nu cei care muncesc efectiv. Oare de raspunderea managerilor se va auzi vreodata in Romania? D-le Coiciu nu CJP este "vinovata pentru starea in care a ajuns RATC-ul" ci d-voastra care nu ati stiut / nu ati vrut sa gestionati eficient problema. Aveti CA, oameni platiti arhisuficient pentru cateva ore de "deranj intelectual", ce au consiliat in acest sens? Ati spus acum ceva timp ca 5 zile pe luna aveti concediu fara plata si totusi veniti la serviciu. Dupa starea in care a ajuns regia, ar trebui sa veniti sa munciti cu toata familia, vreo cativa ani pe gratis. Mai reduceti si din abonamentele pensionarilor cu venituri mici, in sensul ca sa nu aiba acces nelimitat gratuit pe mijloacele de transport in comun ci numai un tichet de 10 calatorii lunare. Cred ca este suficient ca sa se deplaseze unde au nevoie, ca autobuzele nu sunt mijloace unde sa socializeze! Conducerea primariei oare cum va gestiona problema, ca regia apartine de ea?

 5. .............................
  de la .......................... (13:46:21 13 Ianuarie 2012)

  Au fost atatea propuneri, sugestii, idei bune scrise cu referire la aceasta problema(vezi ziarul Telegraf din 6.01.2012,10.01.2012) si azi, dar cu tristete nu cred ca mai are sens ceva. Avti mare dreptate toti ce scrieti aici, dar......

 6. multa gargara cu iz politic
  de la oaia RATaCita (17:07:42 13 Ianuarie 2012)

  dl director face deja prea multa gargara! sustinut bineinteles de fratele lui otoman de la sindicat. baietii isi vad interesul nedand 2 bani pe angajatii ratc-ului (nu ai lor) si pe calatori!

 7. bravo oita RATACITA
  de la .......................... (17:34:54 13 Ianuarie 2012)

  Bine punctat.................bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. facem haz de necaz ca doar suntem romani
  de la oaia RATaCita (17:38:09 13 Ianuarie 2012)

  stimati locuitori ai constantei, platitori de taxe si impozite, stiti oare ce inseamna abrevierea "R.A.T.C."? "REGIA ASOCIATILOR TIMUR SI COICIU" care functioneaza in mare parte cu bani proveniti de la Consiliul Local Constanta, adica cu BANII DUMNEAVOASTRA!

 9. unii pricep, altii nu
  de la oaia RATaCita (17:41:46 13 Ianuarie 2012)

  parafrazez un fost sofer de la ratc: "DLE DIRECTOR! BANII! UNDE SUNT BANII?"

 10. pt oita RATACITA
  de la ....................... (17:42:34 13 Ianuarie 2012)

  Uite ca m-ai facut sa rad abreviere.E traducerea ta? E nemaipomenita ar trebui sa se faca cunoscuta in Constanta. BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Du-te la pagina 1 2
Calificativ actual Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00
Numar de voturi 1
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Amânați plata taxelor chiar dacă depășiți termenul scadent?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,3884 RON
1 EURO = 4,3322 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0119 secunde
Powered by
Inchide