„Gaura neagră” devine istorie: noul „Sankt-Petersburg”, submarinul viitorului!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Gaura neagră” devine istorie: noul „Sankt-Petersburg”, submarinul viitorului!

Externe 06 Ianuarie 2016 / 16:04 1053 accesări
„Gaura neagră”, supersubmarinul din proiectul 636 Varșavianka

„Gaura neagră”, supersubmarinul din proiectul 636 Varșavianka

„Gaura neagră”, supersubmarinul din proiectul 636 Varșavianka devine istorie. Ruşii ies la rampă cu o nouă armă, submarinul diesel-electric din proiectul 677 Lada, care depășește capacitatea de a nu fi detectat a predecesorului său, a anunțat PDG-ul Șantierelor navale ale Amiralității ruse (Sankt-Petersburg), Aleksandr Buzakov, citat de Sputniknews. „Rezultatele operațiunii de testare a submarinului „Sankt-Petersburg” (proiect 677 Lada) ne permit să afirmăm că submersibilele Lada sunt mai nedetectabile decât predecesoarele lor din proiectul 636 Varșavianka, supranumite „Găuri negre” în lumea întreagă”, a indicat Buzakov. Potrivit lui, experții șantierelor navale ale Amiralității ruse au efectuat numeroase cercetări în timpul construirii submarinului „Sankt-Petersburg” care le-au permis să amelioreze submarinul din proiectul 636 Varșavianka.

Șantierele navale ale Amiralității intenționează să construiască până la sfârșitul anului trei submarine și un spărgător de gheață pentru Marina rusă, precum și patru submarine destinate exportului.

Submarinul diesel-electric polivalent Lada poate distruge submarine și nave de suprafață, poate efectua misiuni de recunoaștere și să asigure protecția bazelor navale. El are o autonomie de 45 de zile, un deplasament de 1.765 de tone și o viteză de 21 de noduri. Submarinul poate fi dotat cu 10 rachete Kalibr sau Oniks, torpile de 533 mm și rachete Igla-M1.

Botezat „Gaura neagră” de experții NATO pentru capacitatea sa de a nu fi detectat, submarinul polivalent din proiectul 636 Varșavianka (Improved Kilo, potrivit codului NATO) aparține celei de-a treia generații de submarine. El are un deplasament de 2.350 de tone la suprafață și 3.950 de tone în adâncime, viteza sa fiind putând varia între 17 și 20 de noduri. Submarinul are o autonomie de 45 de zile și se poate scufunda la adâncimea de 300 m. El poate fi dotat cu 4 rachete Kalibr, 18 torpile de 533 mm (șase tuburi) și 24 mine. Echipajul său este format din 52 de marinari. Mai multe țări și-au exprimat intenția de a cumpăra submarine din proiectul 636. În prezent, submarine din clasa Kilo sunt în serviciul forțelor navale algeriene, vietnameze, indiene, iraniene și chineze.

Taguri articol


12