140 de turiști români repatriați din Egipt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

140 de turiști români repatriați din Egipt

Externe 08 Noiembrie 2015 / 16:40 943 accesări

Ministerul Afacerilor Externe informează că 140 de cetățeni români care se aflau în stațiunile Sharm el-Sheikh și Hurghada din Egipt, în scop turistic, au fost repatriați în cursul zilei de sâmbătă, cu un zbor al unei companii de transport aerian. ”Pe fondul situației actuale din zonă, precum și al măsurilor de securitate impuse de autoritățile egiptene la nivelul celor două aeroporturi, Sharm el-Sheikh și Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie 2015, din Centrala MAE a fost trimisă, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, o echipă consulară mobilă, în vederea efectuării demersurilor de asistență consulară la fața locului. Aceasta a acordat asistență și protecție consulară în procesul de repatriere a turiștilor români, asistându-i pe toată durata călătoriei, inclusiv în ceea ce privește îndeplinirea procedurilor și formalităților specifice îmbarcării în aeronavă. Totodată, a monitorizat permanent situația, asigurându-se că deplasarea acestora s-a desfășurat în condiții de siguranță”, precizează MAE, într-un comunicat remis sâmbătă Agerpres. Operațiunea de transport al cetățenilor români a fost organizată de Ministerul Transporturilor cu sprijinul MAE și al altor instituții cu competențe în materie, iar aeronava a aterizat în deplină siguranță pe Aeroportul „Henri Coandă“ din București, sâmbătă seară.

Pe de altă parte, Rusia și Marea Britanie au continuat, duminică, repatrierea turiștilor lor din stațiunea Sharm el-Sheikh și alte zone turistice din Egipt, la opt zile după ce un avion rusesc s-a prăbușit în peninsula Sinai, în urma unui atentat cu bombă. Confruntate cu aceste evacuări și suspendarea unor zboruri spre Egipt, unde turismul este vital, autoritățile locale își mențin poziția, reafirmând că așteaptă rezultatele anchetei privind prăbușirea avionului revendicată de gruparea jihadistă Statul Islamic. La Sharm el-Sheikh, mii de turiști ruși și britanici așteaptă să fie repatriați. Moscova a trimis sâmbătă 44 de avioane pentru a-i prelua pe turiștii ruși din Sharm el-Sheikh și Hurghada. În prezent, aproximativ 78.000 de turiști ruși se află în Egipt. Londra, care a suspendat zborurile spre și dinspre Sharm el-Sheikh, a început, vineri, repatrierea a aproximativ 20.000 de cetățeni ai săi. În jur de 3.500 de britanici au fost repatriați în 48 de ore, la bordul a 17 avioane.

Un Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, s-a prăbușit sâmbăta trecută în peninsula Sinai, la 23 de minute după decolare. Toți cei 217 pasageri aflați la bordul avionului, majoritatea originari din Sankt Petersburg, dar și șapte membri ai echipajului și-au pierdut viața în această catastrofă aviatică.

Citește și:

Români repatriaţi în siguranţă

Marinarii români de pe o navă sechestrată vor fi repatriaţi

Marinari de pe o navă sechestrată la Brest, inclusiv din România, urmează să fie repatriaţi în mai

Cinci români evacuați din infernul din Yemen

Cinci români şi un sirian, repatriaţi din Liban

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1341 secunde