240 de fotografii făcute de Che Guevara, expuse la jumătate de secol de la moartea sa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
240 de fotografii făcute de Che Guevara, expuse la jumătate de secol de la moartea sa
Cultură 10 August 2017 / 17:41 809 accesări 0 comentarii

Toată lumea ştie fotografiile cu revoluţionarul Che Guevara. Sunt pe tricouri, pe prosoape, sunt prelucrate în picturi şi aduse la proteste ca simbol al idealismului. Puţini ştiu însă că luptătorul controversat era el însuşi pasionat de imagine. Fotografiile făcute de el sunt expuse foarte rar, iar acum pot fi văzute la Tokyo.

Galeria ia astfel forma unui proiect umanist emoționant, realizat într-o perioadă de criză din istoria sudamericană, potrivit tvr.ro. Celebrul portret al revoluționarului a rămas în memoria populară drept emblema revoluției însăși și un simbol al rebeliunii. Vizitatorii expoziției au fost însă surprinși să descopere în spatele pozelor lui Guevara un suflet blând, care iubea oamenii și le înțelegea suferința. Considerat revoluţionar, idealist de unii, lider crud de alţii, Ernesto Che Guevara însuşi povestea că a fost fotograf cu mult înainte de a ajunge "El comandante". S-a apucat de poze încă de când era elev, cu aparatul tatălui său, şi le publica în revista şcolii - ziar pe care tot el l-a înfiinţat. Mai târziu a avut chiar şi o colaborare cu o agenţie de presă şi nu a renunţat la fotografie nici când a ajuns revoluţionar. Expoziţia de la Tokyo conţine 240 de fotografii făcute de Che Guevara şi marchează jumătate de secol de la moartea lui.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1932 secunde