72.000 de evacuați din Salonic pentru dezamorsarea unui obuz

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

72.000 de evacuați din Salonic pentru dezamorsarea unui obuz

Externe 12 Februarie 2017 / 13:13 580 accesări

Operațiunile de dezamorsare a unui obuz neexplodat au generat cea mai mare evacuare din Grecia de după Al Doilea Război Mondial, din perioada căruia provine și dispozitivul explozibil în speță. Reuters a transmis că sâmbătă, la primele ore ale dimineții, 72.000 de persoane din Salonic, a doua cea mai mare localitate din Grecia, au fost evacuate în stadioane, săli de sport şi cafenele, pentru a fi ținute cât mai departe de zona în care experţii militari au acționat pentru a dezamorsa şi elimina în siguranţă obuzul. ”Suntem absolut pregătiţi. Le cer concetăţenilor să-şi păstreze calmul. Nu există niciun motiv de panică, nu există niciun pericol, aceste măsuri reprezintă precauţii pentru siguranţa locuitorilor”, a declarat guvernatorul regional Apostolos Tzitzikostas.

Obuzul de 250 de kilograme a fost descoperit la o adâncime de cinci metri sub pământ, în cadrul unor lucrări de excavare la o staţie de distribuire a gazelor naturale din Salonic. Potrivit Ministerului de Migraţie, printre persoanele evacuate se numără şi refugiaţii care trăiesc într-o fabrică abandonată, aceştia din urmă fiind trimişi într-o vizită la muzeul din Salonic.

Cea mai recentă evacuare în masă a avut loc în 25 decembrie 2016, în orașul german Augsburg, unde 54.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele în mijlocul Crăciunului pentru ca autoritățile să anihileze o bombă din Al Doilea Război Mondial.

Taguri articol


12