A câştigat Oscarul cu „Zorba Grecul“, s-a îndrăgostit iremediabil de Creta şi tot aici a şi murit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A câştigat Oscarul cu „Zorba Grecul“, s-a îndrăgostit iremediabil de Creta şi tot aici a şi murit
Monden 24 Octombrie 2017 / 16:39 896 accesări 0 comentarii

I se mai spunea Walter The Greek, s-a îndrăgostit iremediabil de Creta şi tot aici a şi murit. Este vorba despre operatorul de imagine britanic Walter Lassally, câştigătorul unui premiu Oscar pentru filmul ”Zorba Grecul”, care a murit luni, la vârsta de 91 ani, relatează EFE.În ultimul an sănătatea lui s-a deteriorat drastic şi a fost internat într-un spital din Hania (capitala Cretei), unde a murit luni din cauza complicaţiilor survenite în urma unei intervenţii chirurgicale, au informat surse ale centrului medical grec.

Lassally s-a născut în Germania în 1926 şi s-a mutat cu familia la Londra după ascensiunea nazismului, în 1939. El s-a dedicat de timpuriu fotografiei, iar la începutul anilor 1950 s-a lansat în cinematografie, fiind operator de imagine pentru numeroase filme.În anii '50, a fost asociat cu mişcarea Free cinema, iar în anii '60 cu Noul Val Britanic, când este cunoscută participarea sa la proiectele regizate de Tony Richardson. În 1963, el a lucrat cu regizorul Michael Cacoyannis şi actorul Anthony Quinn la filmul „Zorba Grecul”, pentru care a primit Oscarul pentru cea mai bună imagine în alb-negru.

Îndrăgostit iremediabil de Creta, Lassally s-a mutat aici, unde a fost turnată mare parte a filmului ”Zorba Grecul”, În 1991 s-a căsătorit.

În 2008, el a primit un premiu decernat de American Society of Cinematographers, iar în 2013 a participat ca actor în filmul lui Richard Linklater „Before Midnight”, unde a interpretat rolul unui scriitor britanic retras în Grecia.

Potrivit presei locale, înmormântarea lui Walter Lassally va fi o chestiune complicată, având în vedere că nu i-a fost restituit paşaportul pe care îl trimisese în ţară pentru a fi reînnoit. Prin urmare nu există un document oficial care să-i ateste identitatea în Creta, unde nu locuieşte nicio rudă a sa apropiată.Pagina a fost generata in 0.1822 secunde