A jurat credinţă SI ca să se mărite! Acum regretă atentatele din Franţa!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A jurat credinţă SI ca să se mărite! Acum regretă atentatele din Franţa!

Externe 16 Februarie 2017 / 15:38 402 accesări

O membră a celulei teroriste desfiinţate vinerea trecută în Franţa, Sarah, şi-a exprimat regretul prin intermediul avocatului ei, relatează France Bleu Hérault, conform Le Figaro. Potrivit autorităţilor, grupul intenţiona să fabrice materiale explozive şi se pregătea să comită un atac. Sarah, în vârstă de 16 ani, este cea mai tânără membră a grupului care este acum supus unei anchete. Avocatul ei, Frank Berton, povesteşte că aceasta regretă implicarea în grup. "Sarah a spus că a fost egoistă, că regretă şi că îşi cere iertare", a declarat el. Acesta a spus că tânăra s-a convertit la islam după divorţul părinţilor ei, fără a crede însă în ideile extremiste promovate de organizaţia Stat Islamic.

Ea l-a cunoscut pe Thomas, un alt membru al grupului, pe internet, s-a îndrăgostit de el şi a început să îl asculte. "El i-a cerut să jure credinţă Statului Islamic, era o condiţie pentru a se căsători cu ea", afirmă avocatul.

În dezacord cu proiectele de atentat, ea nu încerca, cu toate acestea, să facă nimic pentru a-l descuraja pe prietenul ei, de teamă că l-ar putea pierde. "A accesat de trei ori site-ul Stop-djihadisme", a mai afirmat Frank Berton. Fata se află acum într-o închisoare din sudul Franţei. Patru persoane, suspectate că pregăteau un atentat în Franța, au fost arestate vinerea trecută în orașul Montpellier și în împrejurimi, potrivit surselor din cadrul Poliției. "Anchetatorii cred că era prevăzut un astfel de act, dar nu se știe unde și cum", a precizat o sursă apropiată anchetei. "Dorința de a trece la acțiune și de a fabrica mai multe dispozitive explozive pare materializată", a precizat o sursă din cadrul Poliției. "Cei patru suspecți, în vârstă de 16, 20, 26 și 33 de ani, au fost arestați după ce cumpăraseră acetonă" care ar fi putut servi la fabricarea unui dispozitiv exploziv, a explicat o sursă din cadrul Poliției.

Printre aceștia, o adolescentă de 16 ani a putut fi reperată după ce și-a exprimat dorința, pe rețelele de socializare, să plece în Siria sau Irak, iar dacă nu, să comită un atac în Franța. În urma perchezițiilor s-au găsit peroxid de acetonă, un exploziv artizanal puternic, dar foarte instabil, precum și acetonă, apă oxigenată, seringi și mănuși de protecție, preciza o sursă judiciară.12