A plouat cu surprize în turneul olimpic de tenis!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis A plouat cu surprize în turneul olimpic de tenis!
Sport 15 August 2008 / 00:00 377 accesări 0 comentarii

Ploaia a căzut atît la propriu, cît şi la figurat, peste arenele ce găzduiesc turneele olimpice de simplu la tenis. Precipitaţii căzute, ieri, la Beijing, au împins startul partidelor de tenis pînă spre ora locală 20.00. Apoi au demarat confruntările din turneele de simplu unde, din nou, ploaia şi-a făcut apariţia. De această dată a “plouat cu surprize”, cîţiva dintre favoriţii la cucerirea titlului olimpic fiind eliminaţi. În turneul masculin, elveţianul Roger Federer a confirmat declinul pe care îl traversează şi a părăsit Olimpiada în faza sferturilor de finală. Avînd drept obiectiv declarat titlul olimpic, Federer nu i-a rezistat americanului James Blake, care a trecut de elveţian în număr minim de seturi. Blake s-a impus cu 6-4, 7-6 (7-2 în tiebreak) şi s-a calificat în prima semifinală olimpică a carierei. În vîrstă de 27 de ani, Federer avea ca obiectiv medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, mai ales după ce a fost eliminat în turul secund la Atena, în 2004, şi a obţinut bronzul la Sydney, la JO din 2000. Roger Federer va pierde, de luni, poziţia de lider mondial, după ce spaniolul Rafel Nadal va ocupa oficial locul 1 în clasamentul ATP.

În turneul feminin, Serena Williams n-a izbutit să conserve avantajul unui set în faţa Elenei Dementiava, rusoaica revenind spectaculos pentru a disputa o semifinală, în familie, cu Vera Zvonareva. “Drama” familiei Williams a fost întregită de chinezoaica Na Li, care a lăsat turneul olimpic fără campioana din acest an de la Wimbledon, Venus Williams.

Rezultate - masculin, sferturi de finală: Blake (8) - Federer (1) 6-4, 7-6(2); Gonzalez (12) - Mathieu 6-4, 6-4; Djokovic (3) - Monfils 4-6, 6-1, 6-4; feminin, optimi de finală: Zvonareva (9) - Bammer 6-3, 3-6, 6-3; Dementieva (5) - S. Williams (4) 3-6, 6-4, 6-3; V. Williams (7) - Li 5-7, 5-7.Pagina a fost generata in 0.1079 secunde