A scăzut numărul cazurilor de rujeolă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sorina Pintea:

A scăzut numărul cazurilor de rujeolă

Sănătate 14 Noiembrie 2018 / 08:03 415 accesări

“Incidența cazurilor de rujeolă a scăzut, a scăzut foarte mult, astfel încât nu mai suntem pe acel rușinos prim loc în Europa. Am ajuns de la 100-120 de cazuri pe săptămâna la 12-18 cazuri, 20, ceea ce spun eu ca este un progres remarcabil”, a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Mediafax.

De asemenea, ministrul Sănătăţii spune că se aştepta ca odată cu începerea anului şcolar, numărul cazurilor de rujeolă să crească. Totodată, Sorina Pintea a mai subliniat că rata vaccinării a crescut.

“Rata vaccinării a crescut mult în România. (...) Sunt probleme în aprovizionarea cu vaccinuri, generate nu neapărat de birocraţie, de contestaţiile care s-au făcut la licitaţiile publicate de Ministerul Sănătăţii. Am convingerea că se vor încheia curând, astfel încât să nu mai avem probleme cu vaccinul DTP (n.r. diftero-tetano-pertussis) şi Tetravalent. Unele doze de la vaccinul Tetravalent au expirat şi urmează să fie înlocuite de producător, conform contractului. În maximum două săptămâni vor fi înlocuite aceste doze”, a mai spus Sorina Pintea.12
Pagina a fost generata in 0.1633 secunde