Aeroportul din Hamburg, evacuat din cauza unei substanțe necunoscute

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aeroportul din Hamburg, evacuat din cauza unei substanțe necunoscute

Externe 12 Februarie 2017 / 14:56 1023 accesări

Aeroportul din Hamburg a fost evacuat și toate zborurile acestuia au fost anulate după ce o substanță necunoscută a iritat căile respiratorii a peste 50 de persoane, informează presa internațională. Aeroportul a fost complet închis duminică după-amiaza, în jurul orei locale 12:30 (13:30, ora României), sute de călători fiind nevoiți să aștepte în afara acestuia, în mijlocul temperaturilor scăzute. Potrivit pompierilor, mai multe persoane s-au plâns de iritații ale căilor respiratorii. Un centru de tratament a fost remontat pentru tratarea celor afectați, în cazul în care va fi necesar aceștia urmând a fi transportați la spital. Se presupune că substanța ar fi pătruns prin sistemul de aer condiționat al aeroportului. Zeci de ambulanțe au fost văzute în afara terminalelor 1 și 2, ce au fost închise. Acesta este al cincilea cel mai mare aeroport din Germania, fiind tranzitat de peste 16 milioane de pasageri în fiecare an. Mai multe zboruri au fost redirecționate către alte aeroporturi. Drumurile de acces către aeroport au fost blocate.

Traficul aerian pe aeroportul din Hamburg a fost reluat după câteva ore, anterior toate zborurile acestuia fiind anulate după ce o substanță necunoscută a iritat căile respiratorii a peste 68 de persoane, informează presa locală. Potrivit pompierilor, în zona de manipulare a pasagerilor a fost găsit un recipient al un spray paralizant cu piper.

Acesta fusese deschis, o parte din conținut fiind pulverizat. Cantitatea de spray pulverizată a fost probabil absorbită de sistemul de aer condiționat. De aceea atât de multe persoane au fost afectate de substanța iritantă.

Nu se cunosc încă detalii despre presupusa persoană care ar fi putut folosi sprayul cu piper în incinta aeroportului.

Poliția din Hamburg a deschis o anchetă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1947 secunde