Alegeri prezidențiale în Turcia. Au fost deschise secțiile de votare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alegeri prezidențiale în Turcia. Au fost deschise secțiile de votare

Externe 28 Mai 2023 / 09:39 1265 accesări
Foto: captura Youtube

Foto: captura Youtube

Secţiile de votare s-au deschis duminică la ora locală 08:00 (05 GMT) în Turcia, pentru un al doilea tur inedit al alegerilor prezidenţiale, în care preşedintele aflat la sfârşit de mandat Recep Tayyip Erdogan se confruntă cu social-democratul Kemal Kilicdaroglu, informează agenţiile de presă internaţionale.

Kilicdaroglu a fost devansat în primul tur de scrutin de către Erdogan cu 2,5 milioane de voturi. Actualul președinte rămâne favorit și pentru al doilea tur, dar rivalul acestuia este de părere că poate recupera voturile pierdute în prima parte a procesului electoral.

În primul tur al alegerilor, Erdogan a obținut 49,51% dintre voturi, în timp ce Kemal Kilicdaroglu a primit 44,88% dintre voturi. Naționalistul Sinan Ogan (care și-a anunțat susținerea pentru Erdogan), a obținut puțin peste 5%.

Recep Tayyip Erdogan are 69 de ani și conduce Turcia de 20 de ani.

Kemal Kilicdaroglu, 74 de ani, a fost funcționar public și lider al Partidului Popular Republican (CHP). În ultimii ani s-a concentrat pe crearea unei opoziții, formând o opoziție de șase partide care au dorit îndepărtarea lui Erdoğan.

După încheierea scrutinului la orele locale 17.00, primele rezultate sunt aşteptate la începutul serii.Ştiri recomandate

12