https://www.telegrafonline.ro/explozie-la-rafinaria-petromidiarompetrol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amendă de 50.000 de lei aplicată de Garda de Mediu după incendiul de la rafinăria Petromidia

Justiție 19 Iulie 2021 / 11:32 2560 accesări
Foto: Facebook, Garda de Mediu Constanța

Foto: Facebook, Garda de Mediu Constanța

Garda de Mediu Constanţa a aplicat o amendă de 50.000 de lei în urma incendiului de la rafinăria Petromidia, eveniment încadrat ca "accident major".

"În data de 2 iulie, pe platforma Petromidia - Uzina Rafinărie s-a produs un accident la una dintre instalaţii, constând într-un incendiu, generat de o explozie la un echipament. Incendiul s-a manifestat violent, cu flacără puternică şi degajări mari de fum negru. Din momentul producerii incidentului, au fost luate măsuri de oprire controlată a tuturor instalaţiilor tehnologice, în prezent activitatea de producţie fiind suspendată temporar. În timpul evenimentului, o persoană a decedat, iar 4 persoane au fost rănite. Având în vedere acest fapt, conform prevederilor Legii nr. 59/2016, accidentul se încadrează drept accident major", se arată într-un comunicat postat luni pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Constanţa.


Conform aceleiaşi surse, pe 15 iulie s-a finalizat acţiunea de verificare a respectării prevederilor legale din punct de vedere al mediului de către titularul de activitate, comisarii Gărzii de Mediu constatând că nu au fost respectate prevederile legale privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase. Din acest motiv, a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 50.000 lei.

"De asemenea, au fost impuse măsuri referitoare la identificarea factorilor care au condus la declanşarea incendiului şi refacerea documentelor impuse prin actul normativ menţionat anterior, în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident. La această dată este în desfăşurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca organele de cercetare să se pronunţe la finalizarea acesteia", se mai menţionează în comunicat.


Doi dintre răniţi, care suferiseră arsuri grave, au fost ulterior transferaţi la un spital din Germania, unde au murit.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1368 secunde