Anchetă naţională privind abuzuri sexuale comise timp de decenii asupra orfanilor! Vezi unde

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anchetă naţională privind abuzuri sexuale comise timp de decenii asupra orfanilor! Vezi unde

Externe 07 Martie 2018 / 16:51 446 accesări

După Australia, Marea Britanie, Canada şi Italia, a venit rândul Noii Zeelande să deschidă o anchetă naţională asupra abuzurilor comise timp de decenii împotriva copiilor în centre de plasament, relatează AFP, potrivitagerpres. Deschiderea acestei Comisii regale asupra abuzurilor istorice comise în instituţiile publice a fost o promisiune electorală a prim-ministrului Jacinda Ardern, care a venit la putere în octombrie. Ea urmează după ani de campanie a unor victime, care afirmă că au fost abuzate sexual, fizic şi emoţional când erau plasate în instituţiile publice. Statul, a declarat dna Ardern, joacă rolul de părinţi ai acestor copii şi aceste abuzuri sunt „inadmisibile”.

Comisia va ancheta acuzaţiile privind abuzuri comise între 1950 şi 1999 în instituţii precum orfelinate, case de recuperare sau aziluri psihiatrice.

Comisarul neozeelandez pentru relaţii rasiale Susan Devoy a estimat anul trecut că 100.000 de copii au fost plasaţi în centre în această perioadă.

Ministrul de interne Tracey Martin a subliniat că ancheta va acorda o atenţie specială impactului abuzurilor asupra populaţiei indigene maori, suprareprezentată în rândul copiilor în plasament. Populaţia maori este cea mai defavorizată în Noua Zeelandă, cu rate ale sărăciei, şomajului şi încarcerării mai mari decât ale restului populaţiei, ceea ce explică această suprareprezentare.

Comisia nu are o dată limită pentru a derula ancheta.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1817 secunde