Andreea Moldovan: E păcat ca pentru o oră de sport fără mască să compromiţi tot efortul din restul şcolii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Andreea Moldovan: E păcat ca pentru o oră de sport fără mască să compromiţi tot efortul din restul şcolii

Sănătate 08 Martie 2021 / 19:52 1873 accesări
Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan

Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan

Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a vorbit duminică despre importanţa purtăţii măştii de protecţia în cadrul orelor de educaţie fizică şi sport, după ce, săptămâna trecută, a exista o întreagă dezbatere pe această temă.

„Păstrăm masca în clasă, pe coridoare, în toate spaţiile interioare, ceea ce înseamnă că elevii, dacă poartă cum trebuie masca, teoretic sunt protejaţi. În schimb mergem la ora de sport şi o dăm jos. Dacă la ora de sport sau ulterior se identifică un copil bolnav, toţi colegii care au stat în preajma lui fără mască sunt automat contacţi direcţi şi automat merg în izolare. Este efectiv păcat, ca pentru o oră de educaţie fizică pe care poţi să o faci în mod protejat, să compromiţi tot efortul din restul şcolii”, a susţinut Andreea Moldovan la Digi24.
Secretarul de stat a mai explicat că nu există niciun studiu care să arate un nivel de oxigen mai scăzut în timpul activităţii fizice, însă există numeroase studii care ne arată că măştile nu sunt atât de etanşe încât să nu permită o oxigenare corectă.
Aceasta a mai informat că există multe ţări care au ales să nu ţină deloc orele de sport sau ţări care au ales să le desfăşoare fără masca de protecţie şi care au avut o creştere suplimentară a numărului de cazuri.
Conform unui alt studiu invocat de Andreea Moldovan, în timpul orelor de educaţie fizică elevii fac efort şi expiră prelungit, ceea ce face ca şi cantitatea de virus să fie mai bogată decât în mod obişnuit.
Un alt argument invocat de Andreea Moldovan pentru purtarea măştilor inclusiv la orele de sport este prezenţa tulpinii britanice, care are o rată de transmisibilitate mai mare în cazul copiilor, ceea ce îi face pe aceştia să fie mai vulnerabili în faţa infecţie cu coronavirus.



12