Au început lucrările la Cazino. Ce se întâmplă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Au început lucrările la Cazino. Ce se întâmplă?

Administrație 22 Octombrie 2018 / 15:16 3130 accesări

După luni de discuții, lucrările de conservare a Cazinoului din Constanța au început, luni, 22 octombrie. Acestea sunt realizate, gratuit, de o firmă care a încheiat un parteneriat cu Primăria Constanța în acest sens. În aceste lucrări vor intra și cei 25.000 de euro strânși prin intermediul campaniei „SOS Cazino”, derulate cu sprijinul organizatorilor festivalului Neversea. Potrivit planurilor, lucrările de "punere în suguranță" vor fi încheiate până în 14 noiembrie, când sărbătorim 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă. Autoritățile spun că aceste lucrări reprezintă o soluție provizorie de menținere a Cazinoului în starea actuală și de evitare a degradării continue, în așteptarea lucrărilor de consolidareși renovarepropriu-zise, care vor trebui executate de către proprietarul clădirii, Compania Națională de Investiții.

Primăria Constanţa a emis pe 12 octombrie certificatul de urbanism nr. 3754, pentru „Lucrări de punere în siguranţă a construcţiei monument istoric Cazino Constanţa în regim de urgenţă conform art. 7 (16) Legea nr. 50/1991", în urma obținerii avizului de la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

După finalizarea lucrărilor de punere în siguranță, clădirea Cazinoului va fi îmbrăcatăîntr-un mod atractivcu un mash care înfățișează imaginea fidelă a monumentului, anunță Primăria Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.1835 secunde