Avion militar prăbușit! Piloții au murit după ce s-au catapultat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avion militar prăbușit! Piloții au murit după ce s-au catapultat

Externe 01 Februarie 2019 / 16:03 694 accesări

Un avion de vânătoare Mirage 2000 al Armatei indiene a aerului s-a prăbuşit vineri la scurt timp după decolarea sa din Bangalore (sud) pentru un zbor de încercare, cei doi membri ai echipajului pierzându-şi viaţa, potrivit unui anunţ al Ministerului Apărării din India, relatează AFP, potrivit Agerpres. Pilotul şi navigatorul ''au fost răniţi mortal (...). A fost ordonată o anchetă privind cauzele accidentului'', a precizat ministerul într-un comunicat. Avionul, cu un singur motor, construit de către Dassault Aviation, trebuia să efectueze un zbor de încercare după ce fusese modernizat de către întreprinderea publică Hindustan Aeronautics Limited (HAL), partener al constructorului francez.

Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze după explozia aparatului, dar au nimerit în incendiul de pe aeroportul HAL din Bangalore, în sudul ţării, au relatat media locale. Nu s-a înregistrat nici o victimă la sol. India a încheiat în 2011 cu Parisul un contract de modernizare a flotei sale de 51 de aparate Mirage 2000 din anii 1980, prevăzându-se îndeosebi noi radare şi sisteme de război electronic. Accidentele în care sunt implicate avioane de vânătoare în India, care a început o amplă reînnoire a flotei sale, sunt frecvente. Majoritatea se referă la aparate achiziţionate de la fosta URSS.

În cadrul modernizării flotei sale de avioane de luptă, India a încheiat în 2016 un contract de cumpărare a 36 de aparate Rafale de la Dessault Aviation la o sumă de circa 8,8 miliarde de dolari.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2211 secunde