Avocatul lui Salah Abdeslam a depus plângere împotriva procurorului Parisului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avocatul lui Salah Abdeslam a depus plângere împotriva procurorului Parisului

Externe 25 Martie 2016 / 17:43 508 accesări
Salah Abdeslam

Salah Abdeslam

Sven Mary, avocatul suspectului-cheie în atacurile de la Paris, Salah Abdeslam, a depus o plângere prin care se constituie parte civilă împotriva procurorului Parisului, François Molins, pentru încălcarea secretului instrucţiei, a anunţat, vineri, Parchetul din Bruxelles. Procurorul Parisului a anunţat pe 19 martie că Salah Abdeslam, arestat cu o zi înainte, le-a spus anchetatorilor belgieni că voia să se detoneze la Stade de France, la Saint-Denis, în seara atacurilor, după care a dat înapoi. Mary a criticat această declaraţie pe 20 martie, apreciind că ”lectura unei părţi a audierii domnului Abdeslam într-o conferinţă de presă constituie o încălcare a secretului instrucţiei”. François Molins se declara, o zi mai târziu, foarte liniştit în această chestiune, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Bruxelles, împreună cu procurorul federal belgian.

Între timp, pentru a ilustra și mai bine bâlbâiala instituțională în materie de combatere a terorismului la nivel european, s-a aflat că un poliţist de la secţia din oraşul Mechelen, la nord de Bruxelles, a obţinut adresa la care se ascundea Salah Abdeslam în Molenbeek, unde a fost arestat în urmă cu o săptămână, de pe 7 decembrie, dar dosarul nu a mai ajuns la autorităţile din capitală. Potrivit unor surse citate de publicaţia ”La Derniere Heure”, un polițist din Mechelen ar fi indicat adresa la care se ascundea Abdeslam de mai bine de trei luni, într-un dosar adresat diviziei antiteroriste din cadrul poliţiei federale din Bruxelles, însă raportul nu a fost transmis mai departe. Pe 7 decembrie, poliţistul a fost informat de un coleg că fiul unui anume Jamilla Mohamed, Abid, are multe contacte cu Salah Abdeslam. În dosar se mai precizează că bărbatul se deplasa la bordul unui Citroen negru şi că locuia la adresa strada Quatre Vents nr. 79, comuna Molenbeek. La această adresă a fost arestat vinerea trecută Abdeslam, împreună cu Abid, după cum indicase poliţistul din Mechelen. Autorităţile belgiene au deschis o anchetă în acest caz pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili de transmiterea dosarului, care nu a mai ajuns la poliţia din capitală.

Salah Abdeslam, considerat singurul atacator în viaţă din cadrul atentatelor de la Paris din noiembrie 2015, şi-a recunoscut, vineri, implicarea în operaţiunea teroristă din capitala Franţei, în faţa anchetatorilor belgieni, şi l-a învinuit pe Abdelhamid Abaaoud pentru planificarea întregii operaţiuni, transmite postul francez BFMTV în baza unui document obţinut de la poliţia belgiană.

Citește și:

Doi cetățeni americani au murit în atentatele de la Bruxelles

Adresa lui Abdeslam era cunoscută de autorități din decembrie

Poliția belgiană a arestat un bărbat care a fost văzut alături de Khalid El Bakraoui

Salah Abdeslam dă vina pe Abaaoud pentru atentatele de la Paris

Salah Abdeslam intenţiona să comită la Bruxelles atacuri armate similare cu cele de la Paris

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.141 secunde