Bacalaureat: Începe evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bacalaureat: Începe evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

Educație 14 Iunie 2022 / 08:46 653 accesări

Prima sesiune din acest an a examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Această probă este programată în perioada 14 - 16 iunie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 126.454 de absolvenţi de liceu - 111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare - s-au înscris pentru a susţine probele integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare.

Evaluarea competenţelor se face pentru fiecare candidat de către doi profesori examinatori - cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă şi un altul de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ.

Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor nu se exprimă prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în funcţie de grilele naţionale sau europene.

În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Probele scrise din prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an încep pe 20 iunie cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba şi literatura maternă se va desfăşura pe 23 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1355 secunde