Barty şi Djokovic se gândesc la posibilitatea amânării Australian Open

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Barty şi Djokovic se gândesc la posibilitatea amânării Australian Open

Sport 05 Ianuarie 2020 / 18:56 708 accesări

Ashleigh Barty, ocupanta primei poziţii WTA, şi Novak Djokovic, aflat pe locul secund ATP, consideră că ar trebui să se ia în considerare amânarea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, din cauza incendiilor de vegetaţie.

Fumul degajat de incendii ameninţă sănătatea jucătorilor, astfel că turneul prevăzut în perioada 20 ianuarie - 2 februarie ar putea fi amânat în cazul în care incendiile vor continua.

„Tenisul este doar un sport, un joc. Sunt lucruri mai importante, cum ar fi ce se întâmplă în Australia. Dacă se amână Australian Open, nu are importanţă. Important este ca australienii să fie în siguranţă. Da, ne plae să jucăm, dar acum nu e vorba decât de un joc. Acum trebuie să ne preocupăm de lucrurile mai importante în viaţă”, a declarat Ashleigh Barty.

„Dacă se ajunge la condiţii care afectează sănătatea jucătorilor, cred că trebuie să se ia în considerare amânarea Openului Australiei”, a spus Novak Djokovic.

Organizatorii turneelor de tenis din Australia au anunţat că experţi medicali vor supraveghea condiţiile de joc şi meciurile vor fi suspendate dacă este cazul.12