Băsescu și Ponta vor fi chemați la audieri pe cazul Ghiță-Coldea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Băsescu și Ponta vor fi chemați la audieri pe cazul Ghiță-Coldea

Justiție 03 Februarie 2017 / 16:12 446 accesări

Audierile pe cazul Ghiță-Coldea continuă, urmând să fie chemate mai multe persoane, între care Traian Băsescu și Victor Ponta, a declarat vineri președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Țuțuianu.

"Am discutat astăzi cu membri comisiei prioritățile de activitate pe durata întregii legislaturi. Prima este continuarea audierilor pe teme de la ședința anterioară. Vorbim de cazul Ghiță, Coldea. Am spus la o întâlnire anterioară că intenționăm să chemăm la audieri mai multe persoane -Traian Băsescu, fost președinte al României, Victor Ponta, fost prim-ministru, alte persoane care ne pot da informații utile și care pot contribui prin ceea ce vor spune comisiei la crearea unui tablou mai complet al tuturor evenimentelor. Toți membrii comisiei au fost de acord că este necesară audierea acestor persoane", a precizat Adrian Țuțuianu, într-o conferință de presă.

O a doua prioritate este monitorizarea "foarte atentă" a ceea ce a transmis presa despre SRI.

"Monitorizăm foarte atent ceea ce a spus presa despre SRI. Și am solicitat deja printr-o scrisoare, săptămâna trecută, să ne fie puse la dispoziție rapoartele Curții de Conturi. În presă au apărut informații privind nereguli constatate la SRI și este datoria noastră să le clarificăm. O să facem o solicitare legată de achizițiile publice care au fost făcute de SRI, vom solicita să ni se prezinte documentațiile acestor achiziții publice, de asemenea, dacă sunt rapoarte de control întocmite de instituțiile abilitate Curtea de Conturi și ANAF, fostul ANRMAP pe aceste subiecte", a afirmat președintele Comisiei SRI.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1489 secunde