„Bătaie cu flori“ în Muzeul de Artă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Expoziție de grafică românească modernă

„Bătaie cu flori“ în Muzeul de Artă

Cultură 30 Iunie 2016 / 18:17 2532 accesări
Vedeta expoziției este celebra acuarelă „Bătaie cu flori la Șosea”, realizată de Ștefan Luchian

Vedeta expoziției este celebra acuarelă „Bătaie cu flori la Șosea”, realizată de Ștefan Luchian

Din prima zi a lunii Cuptor, constănțenii și turiștii aflați pe litoral sunt invitați în ambianța răcoroasă a Muzeului de Artă pentru a descoperi și admira lucrări de grafică de o extraodinară frumusețe, semnate de nume mari ale artei moderne românești. Acestea sunt reunite într-o expoziție specială cu genericul „Muzeul din depozit”, deoarece, deși se află în colecțiile muzeului tomitan, nu sunt expuse decât în cadrul unor manifestări cu caracter temporar, avându-se în vedere „fragilitatea” lucrărilor de grafică, ce necesită condiții speciale de expunere, deoarece sunt realizate pe hârtie.

Vedeta expoziției este celebra acuarelă „Bătaie cu flori la Șosea”, inclusă în categoria Tezaur, purtând inconfundabila semnătură a lui Ștefan Luchian (1 februarie 1868 - 28 iunie 1916), pictor de la a cărui trecere în eternitate s-au împlinit, pe 28 iunie, 100 de ani.

Alături de această lucrare-etalon a artei plastice românești vor mai expuse și alte lucrări valoroase, care de obicei pot fi admirate doar în albumele de artă, multe dintre ele fiind incluse în categoria Tezaur. Acestea poartă semnătura unor nume mari ale plasticii românești, precum: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Francisc Șirato, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Micaela Eleutheriade, Corneliu Baba și Lucian Grigorescu.

Expoziția „Muzeul din depozit” va rămâne pe simezele Muzeului de Artă până pe 24 iulie. În acest interval de timp, instituția de cultură de la malul Mării Negre va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00. Cei care doresc să viziteze Muzeul de Artă vor plăti pe un bilet 10 lei. Pensionarii vor plăti 5 lei pe un bilet, iar elevii și studenții vor beneficia de o reducere de 2,5 lei. Elevii din județul Constanța au acces gratuit în muzeu pe baza carnetului de note.

Citește și:

Tudor Mirescu aduce... Malta la Muzeul de Artă12
Pagina a fost generata in 0.1967 secunde