Belgianul Greg Van Avermaet a câștigat o etapă senzațională și este noul lider din Turul Franței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Belgianul Greg Van Avermaet a câștigat o etapă senzațională și este noul lider din Turul Franței

Sport 07 Iulie 2016 / 15:22 364 accesări
Greg Van Avermaet a câștigat marți o etapă care va intra în istoria Turului Franței

Greg Van Avermaet a câștigat marți o etapă care va intra în istoria Turului Franței

Rutierul belgian Greg Van Avermaet, de la echipa BMC, este noul purtător al tricoului galben în Turul Franței, după ce a obținut o victorie de senzație în etapa a cincea a competiției, disputată marți, pe distanța de 216 kilometri, între Limoges și Le Lioran. Van Avermaet a făcut parte din singura evadare a zilei, un grup de nouă rutieri reușind să se desprindă de pluton imediat după start. Dintre cei nouă, trei au atacat, între aceștia și Van Avermaet, și la un moment dat aveau un avans de peste 15 minute față de pluton! Ceilalți șase au rămas aproape în permanență la trei minute în urma grupului fruntaș.

Finalul de etapă a conținut cinci cățărări plasate în ultimii 70 km, între care două de categoria a 2-a, toate în Masivul Central. Van Avermaet a atacat din grupul fruntaș cu 17 km înainte de finiș și a evadat în solitar, trecând primul linia de sosire. Al doilea a sosit un alt belgian, Thomas de Gendt, la două minute și jumătate, iar al treilea, la peste cinci minute, a încheiat polonezul Rafal Majka.

În clasamentul general, Van Avermaet are un avans de cinci minute și 11 secunde față de francezul Julian Alaphillipe, iar pe locul al treilea, la alte două secunde în urmă, este spaniolul Alejandro Valverde. Dintre favoriți, Alberto Contador a pierdut din nou mult timp, sosind cu o întârziere de 33 de secunde față de grupul principal. Contador are acum peste un minut întârziere față de ceilalți candidați la victoria finală. Joi se dispută etapa a 6-a, între Arpajon-sur-Cere și Montauban, pe distanța de 187 km.

Citește și:

Peter Sagan a câştigat etapa a doua din Turul Franţei și a preluat tricoul galben

Mark Cavendish a câștigat la sprint prima etapă din Turul Franței12
Pagina a fost generata in 0.3277 secunde