Boala care „atacă“ milioane de bărbați! Vezi despre ce este vorba!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Boala care „atacă“ milioane de bărbați! Vezi despre ce este vorba!

Sănătate 20 Martie 2018 / 15:18 569 accesări

Prostatita este o boală specifică bărbatului, iar cel mai important factor de risc este vârsta. Se constată că această boală are o incidenţă asupra 90% dintre bărbaţii care ating vârsta de 80 de ani, iar pacienţii nu ar trebui să ezite în privinţa tratamentului, consideră medicul Cemalettin Cengiz Beyaz, specialist în urologie al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia. Această boală se referă la creșterea glandei prostatei şi urinarea necontrolată. Începând cu vârsta de 40 de ani, pot apărea primele simptome ușoare de incontinenţă urinară, iar cu timpul, din cauza bolii, aceste simptome devin tot mai incorfortabile. Specialistul turc consideră că urinarea din picioare nu creşte riscul bolii de prostate, în timp ce urinarea forţată poate cauza o creștere a riscului de hernie abdominală.

Care sunt simptomele bolii?

În opinia specialistului de la Medical Park, în cazul bolii apar următoarele simptome: urinare deasă, trezire noaptea pentru a urina mai mult decât o singură dată, dificultate de a urina, întârziere la începutul urinării, senzaţia bruscă de a urina, reducere ritmului de urinare şi senzaţia că vezica încă nu este complet golită. Uneori, pacienţii apelează la specialiştii urologi pentru că nu pot urina direct, iar atunci se recomandă montarea unei sonde.

În urma creșterii prostatei, una sau mai multe simptome menţionate mai sus sunt suficiente pentru a putea diagnostica boala. „Atunci când pacienţii ne contactează, de regulă investigăm diagnosticul diferenţial al altor boli. Analiza sanguină este necesară pentru a evalua funcţia renală și pentru a investiga o boală malignă în prostată. Prin analiza urinei, este investigată prezenţa infecţiei care poate duce la simptome similare în tractul urinar“, a expplicat medicul Cemalettin Cengiz Beyaz.

Metodele de tratament

Medicul urolog consideră că la absolut la toţi pacientii se recomandă modificări ale stilului de viaţa, cum ar fi renunţarea la alcool, cofeină, reducerea dietetică a condimentelor şi a alimentelor acide, restricţionarea aportului de lichid în orele de seară şi creșterea activităţilor fizice. „În funcţie de gravitatea afecţiunilor, pot fi iniţiate tratamente cu medicament unic sau dublu. Chirurgia de prostată poate să apară atunci când tratamentul medicamentos este inadecvat“, a precizat specialistul în urologie al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1883 secunde