Bucureștiul va găzdui meciuri din Grupa C a EURO 2020

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
UEFA a confirmat Arena Națională ca stadion pentru Campionatul European de fotbal

Bucureștiul va găzdui meciuri din Grupa C a EURO 2020

Sport 07 Decembrie 2017 / 18:36 794 accesări
Arena Națională din Capitală va găzdui partide ale Campionatului European de fotbal din anul 2020

Arena Națională din Capitală va găzdui partide ale Campionatului European de fotbal din anul 2020

Arena Națională din București va găzdui meciuri din Grupa C a EURO 2020, potrivit tragerii la sorți care a avut loc joi, a anunțat Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA). Meciurile din Grupa C a EURO 2020 se vor disputa la Amsterdam și București. Arena Națională va mai găzdui și o partidă din faza optimilor de finală.

Meciuriele din Grupa A vor fi găzduite de Roma și Baku, cele din Grupa B vor avea loc la Sankt Petersburg și Copenhaga, meciurile din Grupa D se vor juca la Londra și Glasgow, întâlnirile din Grupa E se vor desfășura la Bilbao și Dublin, iar cele din Grupa F la Munchen și Budapesta. Dacă România se va califica la turneul final, tricolorii vor disputa cel puțin două meciuri pe Arena Națională din București.

Meciul de deschidere a competiției va avea loc pe Stadionul Olimpic din Roma.

UEFA a retras joi capitalei Belgiei, Bruxelles, organizarea a patru meciuri de la EURO 2020 și a decis că acestea vor avea loc pe stadionul londonez Wembley. Motivul: organizatorii belgieni nu au putut garanta că stadionul, aflat în faza de proiect, va fi gata la timp.

Pe Wembley se vor desfășura semifinalele și finala competiției, dar în urma deciziei UEFA, va mai găzdui trei meciuri din faza grupelor și unul din optimi de finală. Stadionului Wembley i-a fost încredințată găzduirea acestor meciuri în dauna arenelor din Cardiff și Stockholm.

UEFA anunțase în septembrie că a demarat „o procedură accelerată pentru găsirea unei soluții de înlocuire” a stadionului din Bruxelles, dacă autoritățile belgiene nu vor găsi o soluție pentru demararea lucrărilor de construcție a arenei ce urma să găzduiască meciuri de la EURO 2020.

Turneul final al Campionatului European de fotbal din anul 2020, care va marca împlinirea a 60 de ani de la prima ediție a competiției, se va derula astfel în 12 orașe de pe Bătrânul Continent.12
Pagina a fost generata in 0.1701 secunde