Campanie de sterilizare și demonstrație canină unică, la Agigea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comunciat de presă

Campanie de sterilizare și demonstrație canină unică, la Agigea

Social 20 Iunie 2018 / 16:10 1353 accesări

De pe 26 iunie până pe 20 iulie, la Agigea are loc campania „Sterilizează și salvează”, un prim pas spre rezolvarea problemei câinilor comunitari într-un mod uman și eficient. Pe parcursul celor 25 de zile, câinii cu și fără stăpân din Agigea vor fi sterilizați, într-o campanie susținută de Animal Society/Four Paws, împreună cu Primăria și Consiliul Local Agigea.

Proiectul debutează cu o demonstrație de dresaj executată de echipa „Câini pentru oameni” a celor de la Animal Society/Four Paws. Pe lângă campania de sterilizare, Animal Society/Four Paws mai propune publicului și un proiect unic în România: terapie cu câini foști maidanezi ai cărei beneficiari sunt copii cu nevoi speciale ori bătrâni instituționalizați. De altfel, demonstrația de dresaj va fi ținută exact cu câinii respectivi. Mulan, Țuca și Toto sunt trei câini cu povești triste, pe care societatea îi uitase și-i condamnase, dar care au fost salvați de pe stradă, iar acum întorc înzecit serviciul comunității.

Reprezentanții mass media sunt invitați marți, 26 iunie, începând cu orele 9, la demonstrația de dresaj, urmată de o conferință de presă, care va avea loc la ora 10 în sala de conferințe a Centrului de Tineret Agigea, situat pe strada Nicolae Titulescu, nr. 87, unde se va vorbi deschis, cu cifre și date științifice, despre cum poate Agigea să rezolve problema câinilor maidanezi și să devină astfel un exemplu pentru multe localități din toată țara. „Toți ne dorim o comună fără animale pe străzi, dar vrem să rezolvăm această problemă într-un mod responsabil și mai ales uman. Cu ajutorul experienței și profesionalismului partenerilor noștri, avem toată încrederea că vom reuși să facem din Agigea o comună mai sigură pentru oameni și animale deopotrivă”, a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu.

Acesta a fost completat de dr. Gabriel Ignat, șeful proiectului „Sterilizează și salvează”: „Avem deja exemple concrete de localități unde, într-un timp rezonabil, problema câinilor străzii a fost rezolvată. Pentru a putea trece și Agigea pe această listă, avem nevoie atât de sprijinul autorităților locale, cât și de cel al cetățenilor. Locuitorii comunei Agigea trebuie să înțeleagă că sunt obligați de lege să-și sterilizeze câinii din gospodărie, dar și că tratarea cu blândețe și respect a câinilor nimănui este un gest de minimă umanitate, pe care toți ar trebui să-l facem. Metoda noastră de a rezolva problema animalelor străzii este singura certificată de Organizația Mondială de Sănătate și curând veți putea să-i testați eficiența”.

Animal Society/Four Paws înseamnă o echipă care luptă de peste 20 de ani pentru drepturile animalelor, dar și pentru îmbunătățirea relațiilor dintre oameni și animale, în general, având desfășurate până în prezent campanii de sterilizare în peste 50 de țări de pe 5 continente.12
Pagina a fost generata in 0.1742 secunde