Carantină într-o localitate din Buzău. 7 persoane au COVID-19. Oamenii au refuzat testarea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Carantină într-o localitate din Buzău. 7 persoane au COVID-19. Oamenii au refuzat testarea
Social 09 Mai 2020 / 11:42 377 accesări 0 comentarii
Buzau, carantina

Buzau, carantina

Conform Prefecturii Buzău, în data de 3 mai, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din satul Râmnicelu,comuna Râmnicelu, a fost confirmat pozitiv cu infecţie cu noul Coronavirus, la Focşani, unde s-a prezentat pentru investigaţii medicale.

Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică declanşată a identificat un număr de şase contacţi, toţi provenind din aceeaşi familie. Au fost testaţi în data de 5 mai şi confirmaţi pozitiv în data de 7 mai.

„Pacienţii au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică a continuat în vederea stabilirii tuturor contacţilor. Determinat de existenţa unui focar familial format din şapte membri, s-a considerat necesar a se interveni şi a se depista clinic şi cu probe de laborator toţi contacţii direcţi susceptibili, prin recoltarea testelor şi stabilirea gradelor relaţionale”, precizează oficialii Prefecturii judeţului Buzău.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău s-au deplasat, în data de 7 mai, în satul Râmnicelu pentru a recolta teste şi pentru a se asigura de internarea celor şase persoane depistate pozitiv în aceeaşi dată.

„Precizăm faptul că a fost solicitat sprijinul organelor de ordine, precum şi al autorităţilor locale. În ceea ce priveşte testarea contacţilor celor şapte persoane, acţiunea DSP a întâmpinat rezistenţa categorică a celor în cauză. Toate căile de comunicare, care au avut în centru ideea de dialog cu reprezentanţii comunităţii locale şi cu contacţii ce trebuia să fie testaţi s-au soldat cu refuzul categoric al celor în cauză. În urma discuţiilor purtate în data de 8 mai 2020, la nivelul Instituţiei Prefectului, cu toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în această acţiune, s-a decis o a doua încercare în acelaşi scop. Şi de această dată, locuitorii satului au respins orice decizie legată de investigarea biologică sau izolarea la domiciliu”, potrivit sursei menţionate.

Având în vedere lipsa oricărei forme de cooperare a populaţiei din acest sat, imposibilitatea de a derula orice formă de anchetă epidemiologică în zonă, precum şi intersectarea permanentă a tuturor membrilor comunităţii, DSP a apreciat riscul epidemiologic de gravitate maximă, motiv pentru care a propus instituirea măsurii de carantină pentru satul Râmnicelu, începând cu data de 9 mai 2020, pe perioada stării de urgenţă.

„Luând în considerare propunerea DSP Buzău, prefectul judeţului Buzău, domnul Leonard Dimian, a convocat în această seară Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Buzău (CJCCI) pentru luarea tuturor măsurilor care se impun în această situaţie. Propunerea a fost dezbătută şi acceptată de membrii CJCCI. Ulterior, această propunere a fost transmisă către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. Prefectul Leonard Dimian a convocat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, în cadrul căreia a fost adoptat un proiect de hotărâre care cuprinde măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 în zona carantinată”, arată sursa citată.

În oraşul Buzău, un cartier a fost carantinat, după ce 19 persoane s-au infectat cu COVID-19.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1225 secunde