Cât efort fizic este necesar pentru a compensa o zi de ședere?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cât efort fizic este necesar pentru a compensa o zi de ședere?

Sănătate 27 Noiembrie 2020 / 15:53 1200 accesări
Sursa : Pixabay

Sursa : Pixabay

Știm că a petrece oră după oră stând la birou nu este bine pentru noi, dar cât de mult efort este necesar pentru a contracara impactul negativ asupra sănătății unei zile la birou? Un nou studiu sugerează că ar trebui să o facă aproximativ 30-40 de minute pe zi de efort fizic.

Până la 40 de minute de „activitate fizică de intensitate moderată până la intensă” în fiecare zi este aproximativ cantitatea potrivită pentru a echilibra 10 ore de ședere, spune cercetarea - deși orice cantitate de exercițiu sau chiar în picioare ajută într-o oarecare măsură.

Aceasta se bazează pe o meta-analiză din nouă studii anterioare, care a implicat un total de 44.370 de persoane din patru țări diferite care purtau o formă de fitness tracker.

Analiza a constatat că riscul de deces în rândul celor cu un stil de viață mai sedentar a crescut odată cu scăderea timpului petrecut în activitatea fizică de intensitate moderată până la intensitate.

„La persoanele active care efectuează aproximativ 30-40 de minute de activitate fizică de intensitate moderată până la intensă, asocierea dintre timpul sedentar ridicat și riscul de deces nu este semnificativ diferită de cele cu cantități reduse de timp sedentar”, scriu cercetătorii în lucrarea lor publicată.

Cu alte cuvinte, punerea în practică a unor activități destul de intense - mersul pe bicicletă, mersul pe jos, grădinăritul - vă poate reduce riscul de deces mai devreme până la ceea ce ar fi dacă nu ați face tot ce stați în jur, în măsura în care acest lucru linkul poate fi văzut în datele acumulate de multe mii de oameni.

Sursa : sciencealert.com12