„Catalogul“ urgențelor medicale date de droguri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La ce folosește?!

„Catalogul“ urgențelor medicale date de droguri

Sănătate 11 Martie 2018 / 17:58 830 accesări

Agenţia Naţională Antidrog, prin Observatorul Român pentru Droguri și Toxicomani a monitorizat, la nivel național, toate cazurile de urgențe medicale ca urmare a consumului de droguri. Așa că a întocmit un fel de catalog pe care l-a denumit indicatorul de „Urgențe medicale ca urmare a consumului de droguri - 2018“ și l-a oferit publicității. Potrivit unui comunicat de presă, materialul cuprinde următoarele date: lista unităților medicale care oferă servicii de urgență ca urmare a consumului de droguri la nivel județean; tipul unității medicale de urgență: unitate de primiri urgențe – UPU, compartiment de primiri urgențe – CPU, cameră de gardă – CG.

De asemena, în catalog se află și o listă a unităților medicale care transmit date privind urgențele medicale ca urmare a consumului de droguri la nivel județean; modalitatea de preluare/transmitere a fișelor standard de înregistrare a urgenţelor medicale produse ca urmare a consumului de substanţe psihoactive la nivel județean; dar și lista unităților medicale care oferă servicii de urgență ca urmare a consumului de droguri cu care C.P.E.C.A. are încheiate protocoale de colaborare.

Întrebarea este cui vor fi de folos toate acestea date? Toxicomanilor? În nicun caz. Rudelor, apropiaților acestora sau doar statisticienilor?!12
Pagina a fost generata in 0.175 secunde