CAZUL ambulanțierilor din Olt! Activitatea continuă - s-a găsit o soluție!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CAZUL ambulanțierilor din Olt! Activitatea continuă - s-a găsit o soluție!
Sănătate 05 Decembrie 2018 / 17:24 286 accesări 0 comentarii

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Olt va asigura continuitatea activității la substația Corabia, cu personal specializat detașat din Caracal și Slatina.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a solicitat conducerii SAJ Olt în dimineața de 5 decembrie o informare privind situația asigurării asistenței medicale de urgență la nivelul județului Olt.

Ministrul a cerut să se ia toate măsurile pentru asigurarea continuității serviciilor către populație și a solicitat scoaterea de urgență la concurs a 15 posturi pentru șoferi la SAJ Olt.

REAMINTIM Precizăm că 13 ambulanțieri sunt cercetați sub control judiciar pentru că ar fi furat combustibil din cota lunară alocată autospecialelor pe care le conduceau. Acestora le este interzis să își exercite profesia, existând suspiciuni și de ucidere din culpă. Mai exact, procurorii spun că cel puțin 8 oameni ar fi murit între anii 2013 și 2018 din cauză că angajații Serviciului de Ambulanță din orașul Corabia, județul Olt, s-ar fi deplasat cu viteză redusă la evenimente pentru a consuma cât mai puțin combustibil.

”În dosar se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă - investigăm 8 decese survenite în intervalul 2013 - 2018, care ar putea fi în legatură de cauzalitate cu intervenția la aceste evenimente. Urmează să stabilim dacă această deplasare cu viteză redusă e în legatură de cauzalitate cu decesele”, a declarat prim-procurorul Parchetului Corabia.

Citește și:

13 ambulanțieri, acuzați de ucidere din culpă!

Un oraș a rămas fără șoferi de ambulanță: 13, prinși când FURAU combustibilPagina a fost generata in 0.1723 secunde