Ce spun candidații de toamnă de la Bacalaureat! Incredibil!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A doua șansă

Ce spun candidații de toamnă de la Bacalaureat! Incredibil!

Social, Educație 18 August 2015 / 18:34 1079 accesări

Daniel, unul dintre candidații înscriși în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat: ”Sincer, nu mai știu ce mi-a picat. Am avut de argumentat un text al unui scriitor, Casimcea parcă”

Daniel, unul dintre candidații înscriși în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat: ”Sincer, nu mai știu ce mi-a picat. Am avut de argumentat un text al unui scriitor, Casimcea parcă”

Absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat s-au prezentat ieri la sesiunea de toamnă a celui mai important examen din viața lor. Dintre candidații înscriși, la Constanța, în sesiunea august - septembrie 2015, 1.612 sunt absolvenţi ai seriei curente şi 723 ai seriilor anterioare. Din totalul de înscrişi, 341 de elevi susţin integral examenul, restul candidaţilor solicitând evaluarea la una sau mai multe probe, potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța.Tinerii au susținut ieri prima probă - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar unii au recunoscut cu mâna pe inimă că nu s-au pregătit și s-au prezentat la examen fără prea mare interes. La această sesiune s-au prezentat și cei care nu au putut susține examenul din iunie din cauza corigențelor. Este și cazul lui Daniel. El a fost într-atât de emoționat încât, atunci când a ieșit din sală, a și uitat ce subiecte a avut de rezolvat. ”Sincer, nu mai știu ce mi-a picat. Am avut de argumentat un text al unui scriitor, Casimcea parcă”, a spus Daniel. El nu speră la calificativul maxim - ”experimentat”. ”E bun și calificativul „mediu“. Noi să fim sănătoși”, a precizat tânărul. Colegul lui, Ștefan, spune că s-a pregătit pentru examen și a învățat toată vara, pentru că își dorește să ia Bac-ul. Tânărul este conștient că cele mai mari emoții vor apărea abia la probele scrise.

CE PROBE URMEAZĂ Examenul continuă în această săptămână cu probele orale, iar săptămâna viitoare vor fi susținute probele scrise. Potrivit calendarului de desfășurare a examenului, astăzi vor continua proba orală de limba română şi proba orală de limba maternă. Marți şi miercuri are loc proba orală la o limbă de circulaţie internaţională, iar joi şi vineri - evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep în săptămâna următoare, pe 24 august, cu limba şi literatura română, continuând cu limba şi literatura maternă (25 august), proba obligatorie a profilului (26 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării (28 august). Pe 31 august vor avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 12.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12.00 - 16.00). Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1993 secunde