Celulă jihadistă care pregătea atacuri de mare anvergură, destructurată la Madrid

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Celulă jihadistă care pregătea atacuri de mare anvergură, destructurată la Madrid

Externe 06 Septembrie 2017 / 13:23 734 accesări

Autoritățile spaniole și marocane au anunțat miercuri arestarea a șase bărbați, un spaniol și cinci marocani, membri ai unei 'celule jihadiste' ce pregătea 'atacuri de mare anvergură' în Spania și în Maroc, informează AFP. Aceste arestări sunt anunțate la trei săptămâni după atentatele revendicate de organizația Stat Islamic (SI), soldate cu 16 morți și peste 120 de răniți în Catalonia, în nord-estul Spaniei. Atacurile de luna trecută au fost comise de bărbați tineri, de naționalitate marocană, care au crescut în Spania. La rândul său, agenția marocană de presă MAP, care citează un comunicat al Ministerului de Interne marocan, evocă 'antrenamente pentru modul de executare a unor operațiuni de strangulare cu ajutorul unor arme albe'.

Potrivit MAP, celula 'activa în regiunea Beni Chiker la periferia Nador' (nord-estul Marocului) și membrii săi 'plănuiau execuția de operațiuni teroriste de anvergură în Maroc și Spania'. Cinci dintre suspecții arestați sunt de naționalitate marocană, dintre care unul locuia legal în Spania. Al șaselea are naționalitate spaniolă și este de origine marocană. Potrivit poliției spaniole, liderul celulei destructurate miercuri este un spaniol de 39 de ani de origine marocană, locuitor al enclavei spaniole Mililla, în nordul Marocului. El a fost 'arestat de autoritățile marocane atunci când se afla în această țară', precizează comunicatul poliției.

La 17 august, un tânăr marocan care locuia în Spania a intrat în mulțimea de pe Las Ramblas la volanul unei camionete, omorând 14 oameni și rănind peste 120. Agresorul și complicii săi au provocat în total moartea a 16 persoane la Barcelona și la Cambrils, stațiune situată la 120 km sud de capitala catalană. Cele două atentate au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2271 secunde