Centrul After-School, noul câmp de bătălie al aleșilor din Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sămânță de scandal

Centrul After-School, noul câmp de bătălie al aleșilor din Kogălniceanu

Administrație 05 Octombrie 2015 / 17:18 1484 accesări

Pe lângă veșnicele bătălii legate de locuințele ANL construite în 2012, care nu au fost repartizate nici până acum, administrația din Mihail Kogălniceanu a găsit un nou motiv de scandal. De această dată, mărul discordiei este reprezentat de Centrul After-School din comună, inaugurat cu mare fast săptămâna trecută. Nici nu a apucat bine să se usuce varul pe pereții clădirii că deja au apărut primele discuții cu privire la legalitatea construcției.

DOCUMENTE FALSIFICATE? În primă fază, consilierii locali social democrați din Mihail Kogălniceanu au lansat mai multe acuzații la adresa primarului Ancuța Belu. Ei spun că ea a schimbat în mod abuziv destinația terenului pe care a fost construit Centrul After-School. Potrivit consilierului Iosif Valer Mureșan, pe locul în care se află centrul era amenajat un teren de sport pentru elevii Școlii nr. 2. Primarul Ancuța Belu ar fi propus, în mai multe ședințe ale aleșilor locali, schimbarea destinației terenului. „Consilierii PSD s-au opus acestei propuneri pentru că terenul de sport fusese amenajat în urmă cu cinci ani. Era o investiție realizată din bugetul local, așa că nu puteam accepta desființarea spațiului în care copiii își desfășurau orele de sport”, a explicat Mureșan. Aleșii PSD spun că, după ce au respins propunerile, primarul ar fi falsificat mai multe documente, printre care se numără și o hotărâre de Consiliu Local, pentru a schimba destinația terenului, astfel încât să obțină fondurile europene necesare pentru construirea centrului.

ALTE PRESUPUSE NEREGULI Social democrații din Kogălniceanu mai acuză că primarul a decis angajarea cadrelor didactice la centru fără să se fi aprobat înainte organigrama în baza căreia ar fi trebuit să se facă încadrarea personalului. „Noi nu știm ce instituție îi plătește pe salariații centrului. Poate fi Primăria, poate fi Ministerul Educației, nu avem de unde să știm, în lipsa unei organigrame”, a mai explicat Mureșan. Social democrații din Mihail Kogălniceanu sunt nemulțumiți și din cauza costurilor de întreținere a obiectivului, pentru octombrie și noiembrie 2015. „La ultima ședință a Consiliului Local ni s-a cerut să votăm pentru alocarea a 78.200 de lei pentru funcționarea centrului. Este extrem de mult și nu avem nicio garanție că banii vor fi folosiți cum trebuie”, a mai spus consilierul Iosif Valer Mureșan. El a precizat că, pentru neregulile prezentate, au fost depuse plângeri împotriva primarului comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, la mai multe instituții. Contactată de reporterii „Telegraf”, Ancuța Belu a refuzat să comenteze acuzațiile care i se aduc. „Sunt mult mai preocupată de problemele comunei și de proiecte. Nu mă interesează acuzațiile aduse”, a spus Belu.

Citește și:

Un nou război la Mihail Kogălniceanu

Fostul primar din Mihai Kogălniceanu, la un pas de a fi luat la bătaie

Un nou centru after-school în județ12
Pagina a fost generata in 0.3635 secunde