Cercetat penal! Strângea bani pe Facebook pentru Cazinoul din Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un român din Italia

Cercetat penal! Strângea bani pe Facebook pentru Cazinoul din Constanţa

Eveniment 25 Aprilie 2019 / 11:00 890 accesări

Un român din Italia este cercetat penal în ţară pentru că ar fi cerut, ilegal, bani pentru refacerea Cazinoului din Constanţa. Bărbatul a iniţiat, pe Facebook, o campanie de strângere de fonduri și susţinea că banii vor fi folosiţi pentru restaurarea clădirii istorice.

În urma verificărilor, poliţiştii din Constanţa au stabilit că bărbatul nu este autorizat să colecteze bani. Acesta este bănuit că ar induce în eroare evetualii donatori şi că ar intenţiona să folosească fondurile în scop propriu. Strângerea de fonduri a fost blocată de Facebook, dar a fost reluată şi oamenii continuă să doneze.

Potrivit paginii de socializare, peste 80 de persoane au donat aproape 1.300 de euro.

În 2015 au fost alocate 10 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, dar lucrările sunt blocate de contestaţii depuse în instanţă.

Clădirea Cazinoului face parte din patrimoniul cultural naţional şi este inclusă în Lista Monumentelor Istorice aprobată prin Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr 2314/2004, modificat prin Ordinul nr. 2361/2010, la poz. 507, cod CT-II-m-A-02801 Cazinou.

Citește și:

Se schimbă norocul Cazinoului? Ce au decis consilierii locali12
Pagina a fost generata in 0.1659 secunde