Circ și scandal cu îmbrânceli în Piaţa Victoriei între protestatarii #rezist

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Circ și scandal cu îmbrânceli în Piaţa Victoriei între protestatarii #rezist
Social, Politică 10 August 2019 / 11:14 729 accesări 4 comentarii

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat, sâmbătă, pentru lipsa documentelor şi pentru că a staţionat într-o zonă în care nu era permis acest lucru, respectiv în Piaţa Victoriei, şi a rămas fără permisul de conducere pentru 30 de zile, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

UPDATE 12:48:Protestatarul Cristian Dide a fost amendat şi a rămas şi fără permisul de conducere pentru o lună

"A fost transmis un eveniment legat de o autoutilitară parcată în mod neregulamnetar în zona Pieţei Victoria, aici unde urmează să se desfăşoare o manifestaţie publică. Încă de dimineaţă, colegii de la Poliţia Capitalei discută cu persoanele respective, aşa cum vă spuneam, suntem deschişi dialogului, însă asta nu înlătură aplicarea şi respectarea legii. Nu este altceva decât un incident, un eveniment forţat care să creeze în mod artificial o situaţie tensionată, să determine un oarecare răspuns din partea structurilor cu atribuţii în aplicarea legii", a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române.

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat contravenţional de către poliţişti şi a rămas fără permisul de conducere.

"În această dimineaţă, conducătorul vehiculului respectiv a fost sancţionat contravenţional, în fază iniţială pentru lipsa documentelor, dar şi pentru faptul că a staţionat într-o zonă care nu permite staţionarea. Ulterior pentru că a refuzat să mute acest autovehicul a fost din nou sancţionat contravenţional şi, de asemenea, i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Având în vedere că acest mobil a rămas în zona Pieţei, au fost notificate autorităţile locale în vederea dispunerii ridicării acestuia, pentru a fi îndepărtat. Absolut orice persoană care va fi aici trebuie să fie în siguranţă, iar un mobil în sine este un pericol pentru o persoană care se deplasează pe jos", a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Reprezentanţii jandarmilor şi ai poliţiştilor au reluat apelul la calm şi dialog. "Se iau în continuare măsuri, vom merge în continuare pe latura dialogului pentru că nu dorim ca nicio persoană să considere că suntem în forţă. Sperăm că toţi oamenii vor înţelege că legea este absolut aceeaşi pentru toată lumea", a conchis Diana Sarca.

Cristian Dide a adus sâmbătă, în Piaţa Victoriei, o maşină a Societăţii de Transport Bucureşti (STB) cu platformă, deşi nu anunţase organizatorul de acest lucru şi, potrivit protocolul încheiat cu autorităţile, nu avea voie să facă acest lucru.

"Te-am sunat de o lună întreagă şi nu răspunzi. O lună întreagă te-am sunat şi nu ai răspuns. Mie (jandarmii -n.r.) nu m-au lăsat nici cu maşinile mele, cu care să punem scena şi tu vii cu platforma asta. Eu am dat toate numerele de înmatriculare deja. Acum o lună l-am contactat pe domnul Dide de foarte multe ori l-am sunat, săptămâni la rând să vorbesc cu el dacă vrea să aducă ceva aici, nu a vrut să răspundă la telefon pentru a pune în protocol că-l las să aducă această maşină, nu am putut să o bag în protocol această chestiune. Eu sunt răspunzătorul legal ", i-a reproşat organizatorul protestului, Tommy Tomescu, lui Cristian Dide.

Protestatarul a replicat că el nu "are treabă" cu organizatorul Tommy Tomescu şi că acesta nu a fost pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei, a urcat pe maşina STB şi s-a legat cu un lanţ de aceasta. În zonă, au venit jandarmi care i-au cerut organizatorului Tommy Tomescu să discute cu Dide, ca acesta să plece. În cele din urmă, protestatarul şi-a dat jos lanţul de la picior şi a coborât de pe maşina cu platformă, vehiculul fiind mutat într-o altă zonă a Pieţei.

UPDATE 11:54:Organizatorul protestului de sâmbătă din Piaţa Victoriei, Tommy Tomescu, a avut un schimb de replici cu protestatarul Cristian Dide, care a adus în Piaţă o platformă, deşi nu anunţase anterior acest lucru. Cristian Dide s-a urcat pe platforma respectivă şi a refuzat să plece. În zonă au ajuns jandarmii.

Iniţial, organizatorul protestului Tommy Tomescu a avut un schimb de replici cu un protestatar venit din străinătate şi care era nemulţumit pentru că auzise că în Piaţă va fi şi un concert, Tomescu precizând că vor fi intonate doar două imnuri la manifestaţie.

Ulterior, în Piaţa Victoriei a ajuns şi protestatarul Cristian Dide, care a adus şi o maşină a Societăţii de Transport Bucureşti (STB) cu platformă, deşi nu anunţase organizatorul de acest lucru şi, potrivit protocolul încheiat cu autorităţile, nu are voie.

"Te-am sunat de o lună întreagă şi nu răspunzi. O lună întreagă te-am sunat şi nu ai răspuns. Mie (jandarmii -n.r.) nu m-au lăsat nici cu maşinile mele, cu care să punem scena şi tu vii cu platforma asta. Eu am dat toate numerele de înmatriculare deja. Acum o lună l-am contactat pe domnul Dide de foarte multe ori l-am sunat, săptămâni la rând să vorbesc cu el dacă vrea să aducă ceva aici, nu a vrut să răspundă la telefon pentru a pune în protocol că-l las să aducă această maşină, nu am putut să o bag în protocol această chestiune. Eu sunt răspunzătorul legal ", i-a reproşat Tommy Tomescu lui Cristian Dide.

Cristian Dide a replicat că el nu "are treabă" cu organizatorul Tommy Tomescu şi că acesta nu a fost pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei, a urcat pe maşina STB şi s-a legat cu un lanţ de aceasta.

În zonă, au venit jandarmi care i-au cerut organizatorului Tommy Tomescu să discute cu Dide, ca acesta să plece. În cele din urmă, protestatarul şi-a dat jos lanţul de la picior şi a coborât de pe maşina cu platformă, vehiculul fiind mutat.

Apoi, protestatarii s-au certat între ei, Cristian Dide reproşându-i lui Mălin Bot că au fost încheiate protocoale pentru protest cu Primăria, fără vreun temei juridic. "Această discuţie cu lipsa de temei pentru protocoalele semnate cu Primăria este de 8 luni de zile cu Tommy Tomescu, când eu i-am explicat la telefon şi i-am spus că nu are temei de drept să se prezinte nici în comisie şi nici să semneze vreun protocol. I-am spus acelaşi lucru şi lui Sandu Matei şi nu m-a ascultat şi toată lumea a semnat protocoale cu Primăria. Protocoale care nu au temei de drept", a spus Cristian Dide.

Îmbrânceli au fost în Piaţa Victoriei şi în momentul în care Mălin Bot a fost acuzat că a îmbrâncit o femeie, iar soţul acesteia a ripostat. La rândul său, Bot susţine că femeia respectivă a încercat să-i spargă telefonul.

Grupul Diaspora Pentru România a transmis că are 75 de revendicări la protestul de sâmbătă, din Piaţa Victoriei. Printre acestea, se numără:

- finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor;
- implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora;
- implementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată;
- reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor;
- centrele Comunitare Româneşti din diaspora;
- modul de desfăşurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale şi discriminarea copiilor români din Austria;
- demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.

Manifestaţia a primit aprobare, de la Primăria Capitalei, pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane, de altfel organizatorul protestului de sâmbătă, Tommy Tomescu, declarând că se aşteaptă la această cifră.

Tomescu mai spune că se vor institui filtre la intrările în Piaţă, ca să nu se intre cu obiecte contondente. „Ne aşteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piaţa Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Va fi o zi călduroasă şi îi rugăm pe toţi românii prezenţi în Piaţă să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate şi toalete”, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului.

Filtre la toate intrările

Protestul din Piaţa Victoriei este autorizat de la ora 17.00 la ora 22.15 şi se vor institui filtre la toate intrările.

„Vom avea o toleranţă zero faţă de orice fel de violenţă şi faţă de orice situaţie de risc de violenţă. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra în perimetrul Pieţei Victoria, dorind să oferim un grad maxim de siguranţă pentru cei prezenţi. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe”, a mai precizat Tomescu.

Pe de altă parte, Jandarmeria Bucureşti a făcut un apel la cei care vor participa, sâmbătă, la protestul din Piaţa Victoriei, să se manifeste paşnic. Astfel, echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menţinerea permanentă a legăturii cu organizatorii şi participanţii.

„Facem apel la toţi participanţii la aceste adunări publice să manifeste paşnic, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Din raţiuni de siguranţă, participanţii la manifestaţii sunt rugaţi să nu deţină bagaje sau genţi voluminoase şi să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenţia de a periclita buna desfăşurare a evenimentelor”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Loading...

4 comentarii

okila 18:57:57 / 10 August 2019
asta e titlu?

numai dupa titlul articolului <

Numarul 4 07:09:48 / 11 August 2019
Gunoaie PSD

Gunoaie PSD, hoti ordinari si slugi obediente. M##e PSD !

JR 09:15:00 / 11 August 2019
Golanime⁷

Lichelele,parazitii,drogatii,interlopii tatuati toate scursurile s_au adunat sa iasa si ei cu ceva in evidenta. Fereasca al de sus sa ne conduca golanii astia cu penalul Iohanis 7 case.

WC Johanis este un circar 12:16:16 / 12 August 2019
MUT ...Surdomut

.. Sânt obișnuiți cu circul PDL istiii împuțiții ..Asta au făcut si in parlamentul european si in ce-l național ..Ei urmașii lui Petrov , acum .... LIBERALII !!!!.. Trebuie sa fi născut cu picioarele înainte ,drogat bețiv sau curva ,că sa susții pe acetsti idioții PDL PNL CIUMA ROȘIE

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1996 secunde