Concurs internațional la Teatrul „Oleg Danovski”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concurs internațional la Teatrul „Oleg Danovski”

Monden 30 Aprilie 2015 / 00:00 770 accesări

Doi dirijori - Yeon Ju Kim și Hang Churl Seo - și opt tineri instrumentiști din Coreea de Sud vor urca pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, astăzi, de la ora 19.00, pentru a-și lua răsplata ce li se cuvine după o „confruntare muzicală”. Este vorba despre un concurs muzical internațional organizat în Coreea de Sud și care se va încheia pe scena tomitană, în această seară, cu festivitatea de premiere și gala laureaților. Soliștii serii vor fi: Hyun Cho, Ji Eun Kim, Sung Jun Yoon, Seun Ho Lee, Young Won Kim - flaut, Jae Kyung - vioară, Sun Joo Kang - violoncel și Na Young Hong - pian.

PATRU FLAUTE ÎN... CONCERT În programul evenimentului muzical se regăsesc lucrări din repertoriul compozitorilor: Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 36 în Do major KV 425 „Linz”, Antonio Vivaldi - Concert pentru patru flaute și orchestră în Re major RV 549, Ludwig van Beethoven - Triplu concert în Do major, op. 56, Carl Reinecke - Concertul pentru flaut și orchestră în Re major, op. 283 și Felix Mendelssohn-Bartholdy - Simfonia nr. 4 în La major, op. 90 „Italiana”.

Biletele pentru Gala Laureaților se găsesc în  vânzare la sediul Teatrului „Oleg Danovski”, la prețurile de 25, 30 și 40 de lei, în funcție de locul din sală. Elevii și studenții vor plăti pe un bilet 15 lei, iar pensionarii - 20 de lei.

RECITAL LA MUZEU Evenimentul de gală a fost precedat, miercuri seară, de un recital susținut de flautista Young Won Kim, alături de invitații săi români: pianista Andrada Ștefan, flautistul Gabriel Marin și violoncelistul Ghiorghiță Tănase. Recitalul s-a desfășurat într-un cadru special, în sala „Nicolae Grigorescu” a Muzeului de Artă Constanța, redeschis publicului pe 3 aprilie, după ce, timp de aproximativ patru luni, a fost închis pentru lucrări de reparații și de reamenajare a expoziției permanente.

În public, printre melomanii tomitani s-au aflat și colegii coreeni ai tinerei instrumentiste. „Mă bucur că am avut și că voi avea posibilitatea să cânt aici, la Constanța, în fața unui public cald, pe care l-am simțit foarte aproape în această seară (n.r. miercuri seară)”, a spus, la finalul recitalului, Young Won Kim.12
Pagina a fost generata in 0.1676 secunde