Constanța va avea cel mai modern Delfinariu din țară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiectul de extindere, parafat de președintele CJC și Ministrul Turismului Constanța va avea cel mai modern Delfinariu din țară
Administrație 07 August 2019 / 16:22 2805 accesări 6 comentarii

Dr. Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Horia Țuțuianu, președintele CJC, și Ministrul Turismului, Bogdan Trif

Dr. Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Horia Țuțuianu, președintele CJC, și Ministrul Turismului, Bogdan Trif

Miercuri, 7 august 2019, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat, alături de Ministrul Turismului, Bogdan Trif, contractul de finanțare pentru proiectul “Extindere Delfinariului, municipiul Constanța”. Valoarea totală a proiectului este de aprox. 5,6 milioane euro, din care 70% sunt asigurați de către Ministerul Turismului (conform H.G. nr. 558/2017), iar diferența de 30%, de către Consiliului Judeţean Constanţa.

“Am vrut să avem în Constanța un Complex Muzeal la standarde internaționale. Mi-am dorit o construcție modernă, un delfinariu care să devină etalon pentru obiectivele de acest tip. Investim pentru viitorul nostru, al copiilor, al județului și al turismului românesc! Astfel, în aprox. doi ani, vom avea cel mai modern Delfinariu din țară și implicit, vom crește și atractivitatea din punct de vedere turistic, dar și a varietății de specii pe care le putem aduce aici, la Constanța. În paralel cu derularea acestui proiect, ne-am propus și construirea unui acvariu modern cu toate elementele specifice de atractivitate. Acesta va fi parte a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, va avea o suprafață de aprox. 3600 mp, cu bazine de tip Delta Dunării, Marea Neagră, Amazon, ocean planetar, care vor oferi și zone de vizitare tip tunel. Mulțumesc Guvernului României și domnului ministru Bogdan Trif pentru susținerea acestor proiecte, deosebit de importante pentru noi”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea elementelor turistice prin extinderea şi dotarea la standarde europene a infrastructurii Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Mai exact, vor fi realizate lucrări de extindere a bazinului existent prin adăugarea unui bazin de circa 3090 de metri cubi. Totodată, vor fi executate lucrări pentru realizarea unei zone ce va putea fi descoperită în sezonul favorabil (aprox. 8 luni/an), dar și realizarea unei suprafeţe vitrate acrilice pentru creşterea activităţii de interacțiune cu delfinii. Conform documentației tehnico-economice, execuția proiectului se va realiza în termen de 24 de luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor. În prezent este în desfășurare procedura publică de achiziție a execuției de lucrări.

Loading...

6 comentarii

Cârcotaș 17:09:29 / 07 August 2019
Delfinariul din Constanta

Cel mai modern delfinariu din tară??? De parca in tara asta ar fi nu stiu cate delfinarii... ESTE UNUL SINGUR IN TARA si, chiar daca ar fi ramas urât, tot era cel mai cel din tară :))) Putina atentie la titluri... chiar daca dl. Tutuianu nu a fost atent cand a facut declaratia :)))

FLORIN 04:49:59 / 08 August 2019
Delfinariul Constanta

Multumesc. Va sustin comentariul de mai sus. Lipsa de profesionalism !!!!!!

pesedache 07:18:11 / 08 August 2019
Prezentul

Așteptăm conferințe de presă cu lucruri făcute, nu cu promisiuni. Pînă atunci, clasicul mu13 p$d.

Dan 10:16:44 / 08 August 2019
Epoca de piatra

Peste tot in lume, animalele sunt eliberate, circurile si asa-zisele Sea Worlduri si delfinarii inchise, numai la noi este exact pe dos. Oroarea asta ar trebui desfiintata, nu modernizata, dar cand esti condus de "oameni" cu creiere ramase la aceeasi marime ca cea de acum 1 milion de ani, nu poti avea pretentii de gandire conforma cu secolul 21 si actualul nivel al speciei umane. Le propun "domnilor" Tutuianu si Trif sa sara ei in bazine dupa minge si promit ca le voi da cate un peste. Apropo, credeti ca ei ar putea sa traiasca doar in cada ? fiindca aceasta este echivalenta in ceea ce priveste conditiile in care sunt tinuti delfinii.

irod mitrea 16:17:07 / 08 August 2019
cel mai cel

Cel mai modern Delfinariu in defunctul orasel Constanta.. cine ar fi crezut asa lovitura de teatru din partea comediantilor din prefectura/primarie??? Turistii vor navali la Cta sa vada si jungle din afara Delfinariului..

Justice 11:03:17 / 11 August 2019
Buna asta !

Cel mai tare din parcare si parcarea era goala ... cam asa suna titlul articolului !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2266 secunde