Constănțenii pot stabili regulile de acces în zona peninsulară! Iată cum!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Locuiți, lucrați sau aveți o afacere?

Constănțenii pot stabili regulile de acces în zona peninsulară! Iată cum!

Administrație 06 Iunie 2017 / 17:35 4054 accesări

În zona peninsulară din Constanța nu se va mai putea intra cu mașina, decât în anumite condiții. Asta se va întâmpla dacă va fi adoptat Regulamentul de acces în această zonă, pe care Primăria Constanța l-a lansat în dezbatere publică pe site-ul http://www.primaria-constanta.ro. Autoritățile locale intenționează să redea zona peninsulară pietonilor, urmând modelul altor orașe în care zonele vechi sunt dedicate exclusiv pietonilor și cicliștilor. Conform planurilor, în primă fază, va fi interzis accesul autovehiculelor cu masa totală de 3,5 tone. După aceea, vor fi montate puncte de acces la intrarea în zona peninsulară, iar trecerea se va face doar în baza unei cartele pe care o pot solicita cei care sunt nevoiți să intre cu mașina în Peninsulă.

CUM VA FI DELIMITATĂ ZONA

Potrivit regulamentului, străzile din Peninsulă vor fi împărțite în două categorii: exclusiv pietonale și ocazional carosabile. Prima categorie reprezintă zonele în care nu se va putea intra cu mașina decât în situații excepționale, cum sunt organizarea unor evenimente culturale și sociale, lucrări de reparații și construcții în infrastructură și intervenții pentru situații de urgență. Regulamentul desemnează ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piața Ovidiu și bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona, precum și cel cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu. În cea de-a doua zonă, cea preponderent pietonală și ocazional carosabilă, vor avea acces autoturismele rezidenților, cele care asigură aprovizionarea unităților de alimentație publică din zonă, cele utilizate pentru servicii publice și cele de intervenții în caz de urgență. Străzile care fac parte din această categorie sunt următoarele: Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Traian (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Poștei, Ecaterina Varga (între străzile Vasile Alecsandri și Callatis), Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache, Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 Decembrie 1918, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Horia și Profesor Doctor Ioan Cantacuzino. Zona ocazional carosabilă va fi marcată special, iar accesul se va face în baza unor permise speciale.

CE TIPURI DE PERMISE VOR FI ELIBERATE

Potrivit Primăriei Constanța, vor fi eliberate documente de acces separate pentru fiecare categorie în parte. Au posibilitatea să solicite un asemenea act persoanele care locuiesc în Peninsulă, reprezentanții societăților comerciale și instituțiilor care își desfășoară activitatea în zona peninsulară și Piața Ovidiu, cei care trebuie să participe la evenimentele organizate în zonă, cei care asigură aprovizionarea magazinelor și unităților de alimentație publică, reprezentanții instituțiilor care asigură servicii publice și persoanele care se regăsesc în alte situații excepționale.

CE ACTE SUNT NECESARE PENTRU ELIBERAREA PERMISELOR

Constănțenii care vor, din diverse motive, să intre cu mașina în zona peninsulară trebuie să depună o cerere și o serie de documente justificative. În funcție de categoria în care se înscriu, locuitorii trebuie să depună o copie după actul de identitate sau certificatul de înregistrare al societății comerciale pe care o reprezintă. De asemenea, sunt necesare copii după autorizaţia de circulaţie pe trama stradală a municipiului Constanţa, certificatul de înmatriculare al mașinii și polița RCA. Cei care locuiesc în zona peninsulară, dar au domiciliul din actele de identitate în altă parte trebuie să depună documente justificative pentru adresa la care stau. Organizatorii de evenimente care cer permis de trecere prin Peninsulă trebuie să depună o copie după Acordul de Desfăşurare Activitate, emis de către Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente, Serviciul Transport Local şi Organizare Evenimente. De asemenea, cei care solicită permis de acces pentru situații excepționale trebuie să ceară avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Constanţa, fără de care nu se eliberează documentul.

CUM POȚI MODIFICA REGULAMENTUL?

Regulamentul de acces în Peninsulă se află în dezbatere publică și poate fi accesat la link-ul: http://www.primaria-constanta.ro/transparenta/transparenta-decizionala-legea-52-2003 (punctul 37) sau poate fi consultat la sediul Direcției de Servicii Publice, din strada Mihail Kogălniceanu nr. 28. Până la data de 12 iunie se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la acest regulament. Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris prin poștă, la sediul din strada Mihail Kogălniceanu nr. 28 - Direcția Servicii Publice - Serviciul Gestionare Servicii Publice, prin fax, la nr. 0241/488.176, prin telefon, la nr. 0241/488.186, sau prin e-mail, la adresa vasile.axinte@primaria-constanta.ro.12
Pagina a fost generata in 0.7933 secunde